11 CHP'li belediyeden ortak İBB için basın açıklaması: Adaletsiz bir vaka

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan 'özel teftişe' ilişkin, 11 CHP'li belediyeden ortak basın açıklaması yayınlandı. Yapılan açıklamada, 'Belediyemize yapılan haksızlığın

Güncel 28.12.2021 13:34:01 0
11 CHP

İçişleri Bakanlığı; İBB ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu ihbar, şikayet ve tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını bildirmişti. Bunun üzerine CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı kamuoyuna ortak basın açıklaması hazırlandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yayınlanan ortak basına açıklamasında, adaletsiz bir vaka olduğu üzerine vurgu yapılarak, 'İstanbul Büyükşehir Belediyemize yapılan haksızlığın tüm belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz' denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN İBB'YE ÖZEL TEFTİŞ BAŞLATILDI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekildeydi:

belediye.jpg

ORTAK BASIN AÇIKLAMASINI YAVAŞ PAYLAŞTI

ABB, Başkanı Mansur Yavaş tarafından yayınlanan ortak basın açıklamasında döviz kurundaki ani değişimler ile ekonomik koşullar nedeniyle 2022 mali yüklerinin şimdiden arttığı vurgulanarak, 'Vatandaşlarımızın yaşamını etkileyen bu zorlu mali koşullar kurumlarımızı da etkilemektedir. Bu duruma hükümet yetkilileri derhal müdahale etmeli ve belediyelerin de kur kaynaklı zararlarını karşılayacak çalışmalar yapılmalıdır. Türkiye Belediyeler Birliği'nin gelirinin yarıdan fazlasını Millet İttifakı belediyeleri sağlarken, kaynaklarının büyük kısmını Cumhur İttifakı belediyelerine ve diğer kamu kurumlarına aktarması adaletsiz bir vakadır. Birçok belediyemiz, kamu bankalarından ve İller Bankası'ndan kredi alabilmek bir yana teminat mektubu dahi alamamaktadır. Birçok kredi onayı ise uzun süredir Cumhurbaşkanlığı makamının onayını beklemektedir' ifadelerine yer verildi.

'BASKILAR VATANDAŞA HİZMET AZMİMİZİ PERÇİNLEYECEK'

Yavaş, İçişleri Bakanlığı'nca İBB ve şirketlerinde, işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı olduğu gerekçesiyle teftiş başlatılmasıyla ilgili ise 'Milletimizin bilmesini isteriz ki İstanbul büyükşehir belediyemize yapılan haksızlığın, tüm belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz. Bir belediyemiz için uygulanması düşünülen hukuksuzluk, karşısında tüm belediyelerimizi ve milletimizi bulacaktır. Millet İttifakı belediye başkanları olarak bundan sonraki süreçte de haksızlığa, hukuksuzluğa, baskılara ve ithamlara karşı tek yürek olacağımızın bir kez daha altını çiziyoruz. Bu güçlü irade, bırakın baskılardan yılmayı aksine her zorlukta daha da güçlenecektir ve baskılar vatandaşlarımıza daha çok hizmet etme azmimizi perçinleyecektir' dedi.

Yavaş'ın, sosyal medya hesabından paylaştığı ortak basın açıklaması şu şekilde:

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °