BDDK’dan yeni düzenleme

BDDK, cari açığı azaltmaya yönelik cep telefonlarında yenilenmiş ürün teşviki kapsamında fiyat limitlerinde ve taksit sınırlarında değişiklik yaptı. Yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, fiyatı 5 bin TL ve alt?

Günde 22.12.2021 13:44:48 0
BDDK’dan yeni düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) yenilenmiş cep telefonlarına ilişkin kararı BDDK'nın sitesinde yayımlandı. Yeni düzenlenemeye göre; yenilenmiş cep telefonları artık kredi kartına taksit yaptırılabilecek.

Buna göre, 'yenileme merkezi' veya 'yetkili satıcı' niteliğinde olması kaydıyla, 'yenilenmiş ürün' niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi fiyatı 5 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyatı 5 bin TL üzerinde olan cep telefonları için 6 ay olarak belirlendi.

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 3 bin 500 TL tutarı da 5 bin TL'ye çıkarıldı.

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı da, fiyatı 5 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyatı 5 bin TL üzerinde olan cep telefonları için 3 ay olarak belirlendi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °