Kaptan Mesut ipleri eline aldı

Süper Lig’de Çaykur Rizespor’u 4-0’la deviren Fenerbahçe, zirve takibini sürdürdü. Galatasaray derbisinden bu yana oynadığı futbolla izleyenleri geçmişe götüren Mesut Özil, Sarı-Lacivertli ekipte istatistiklere damga vururken saha iç

Spor 8.12.2021 08:54:31 0
Kaptan Mesut ipleri eline aldı

Süper Lig’de haftayı 4-0’lık Çaykur Rizespor galibiyeti ile noktalayan Fenerbahçe, önemli bir avantaj yakaladı. Son haftalarda alınan skorlarla eleştirilerin hedefi olan Sarı-Lacivertli ekip, zirve takibini sürdürürken yarış içindeki rakipleri Konyaspor, Hatayspor, Karagümrük ve Alanayaspor’un yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş’ta puan kaybedince Fenerbahçe derin bir nefes aldı. Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’de 15’inci haftayı averajla 3. sırada tamamladı.

Fenerbahçe’de umutların yeşermesinin yanı sıra dünya yıldızı Mesut Özil’in de yükselen performansı göz doldurdu. Galatasaray ile oynanan ve 1-0’dan 2-1 kazanılan derbi maçın kahramanı olan Mesut Özil, yükselen grafiğini sürdürdü. Dünyaca ünlü yıldız skor katkısı yapamadı ancak 88 dakika boyunca takımının geliştirdiği hemen her atağın organizatörü oldu.

Sarı-Lacivertli takımın kaptanı, 4-0 kazanılan Rizespor maçında fit görüntüsüyle de dikkat çekti. Özil 9 ikili mücadelenin 5’inden başarı ile ayrıldı.

Oyunda kaldığı 88 dakikada 10.4 km koşan kaptan, 4 kez ceza sahasında topla buluşarak rakip savunmaya zor anlar yaşattı. 5 kez şut pası veren Özil’in dikkat çeken bir başka özelliği de 5 sahipsiz top kazanması oldu. Oyun içindeki pas organizasyonlarına yön veren Özil, yüzde 80.4 pas isabetiyle maçı tamamladı ve eski günlerine göz kırptı.


Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °
Perşembe 30.7 ° / 19 °