Bakan yardımcısının 'Türkiye ekonomide yeni bir şey deniyor' açıklamasına uzmanlardan tepki

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ın 'iktidarın ekonomide yeni bir şey denediği' iddiasına uzmanlardan tepki geldi. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota 'Tersi denendiğinde 128 Milyar$ rezerve mal olmuştu. Bu

Güncel 22.11.2021 18:07:45 0
Bakan yardımcısının

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Türkiye ekonomide yeni bir şey deniyor, başaracak inşallah. Kalkınma hamleleri güçlü siyasi liderlikle olur. Devletime&yönetimine güveniyorum. Sorunlar tamamen bitmese de şu küresel sert fırtınalardan salimen geçeceğiz inşallah. Psikolojik üstünlüğü olan kazanacak' diyerek bir dizi tweet paylaştı.

'KORKUNÇ BİR FAKİRLEŞMEYE MAL OLACAK'

Serdar Çam'ın paylaşımlarını eleştiren Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota 'Üstümüzde yapılan 'deneyi' bu kadar net anlatan başka yetkili olmamıştı. Bu akış, TL'deki derin değer kaybının bir 'kahve muhabbeti' sonucunda başımıza geldiğini gösteriyor. Tersi denendiğinde 128 Milyar$ rezerve mal olmuştu. Bu kez korkunç bir fakirleşmeye mal olacak' dedi.

'SONUCUNUN NE OLACAĞI HAKKINDA FİKİRLERİ YOK'

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Yalçın Karatepe de 'Ben böyle bir söz duymadım. Ama yine de hatırlatmak isterim; 'benim alanım ekonomi' ifadesini sık kullanan birisi bu mesajı beğenmeyebilir. Yaptıklarının Sonucunun ne olacağı hakkında fikirleri yok!!! Benim ekonomi alanında hatırladığım bir deney var; farelerin, talep fiyat esnekliğini ölçmek için yapılmıştı. Merak edeniniz olursa deneyin detayını yazarım. Şimdi... Biz yeni bir deneye başlamışız' ifadelerini kullandı.

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °