ABD Başkanı Biden'ın sağlık raporu ortaya çıktı!

Göreve başladığı günden bu yana ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları nedeni ile muhalefetin eleştiri oklarının hedefinde olan ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık raporu ortaya çıktı. Sağlık raporunda Biden'ın anormal yürüyüşü artri

Dünya 20.11.2021 17:39:06 0
ABD Başkanı Biden

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, başkan seçilmesinden bu yana ilk yıllık fiziksel kontrolünü dün sabah Walter Reed Tıp Merkezi'nde gerçekleştirdi. Başkanın kontrol sonrası çıkarılan sağlık raporu ise ABD medyasında geniş yer buldu.

KONUŞMA ZORLUĞU VE YÜRÜYÜŞÜ TARTIŞILIYORDU

Biden'ın çektiği konuşma zorluğu, konuşmaları sırasında sıkça öksürmesi ve anormal yürüyüşü göreve başladığı günden beri kamuoyu önüne göze çarpan unsurlardı. ABD medyası ve muhalifler arasında sıkça başkanın sağlık sorunları tartışılıp tekrar aday olmaması gerektiği belirtiliyordu.

CNN'de yer alan habere göre, sorumlu doktor Dr. Kevin O'Connor Biden'ın görevine uygun olduğunu belirterek, herhangi bir muafiyet olmaksızın tüm sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirebileceğini söyledi.

YETKİLERİNİ GEÇİCİ OLARAK DEVRETTİ

Öte yandan, Joe Biden'a yıllık fiziksel muayenesinin bir parçası olarak ABD'nin Maryland eyaletindeki Bethesda kentinde bulunan Walter Reed Tıp Merkezi'nde rutin bir kolonoskopi yapıldı.

Biden, muayene sırasında kendisine anestezi yapılması nedeniyle başkanlık görevini yerel saatle yaklaşık 10.10’da Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devretti, Harris, ABD tarihinde Başkanlık yetkilerine sahip ilk kadın oldu.

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Biden’ın yerel saatle yaklaşık 11.35’te Başkan Yardımcısı Harris ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Ron Klain ile telefonda görüştüğünü ve Harris’ten Başkanlık görevlerini devraldığını ifade etti.

Harris’in başkanlık görevi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Harris, ABD’de Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ilk kadın olurken, ülkenin yaklaşık 250 yıllık tarihinde hiç kadın başkan olmadı.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °