Kılıçdaroğlu: Politik tepki haktır

Başak Cengiz'in ailesine taziye ziyaretine giden Kemal Kılıçdaroğlu, şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi ile aralarında geçen diyalogu kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu yayınladığı mesajda, 'Demokrasilerde po

Günde 14.11.2021 20:01:51 0
Kılıçdaroğlu: Politik tepki haktır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yeni bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu 'Türkiye’yi karış karış geziyorum, milletimizle birlikteyim. Bazen tepki gösterenler de oluyor. Demokrasilerde politik tepki haktır ve elbette her tepki provokasyon değildir. Yeter ki birbirimizle konuşmayı başarabilelim. Birbirimizi ikna edemeyebiliriz ama mutlaka konuşmalıyız' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanına yaklaşan ve şehit ailesi olduğunu belirten bir grup, Lütfü Türkkan olayını gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu, o sözler üzerine şöyle yanıt verdi: “Hiç kimse şehitlere, gazilere, şehit ve gazi yakınlarına en ufak bir şey söyleyemez. Tepki konmuştur. Aynı tepkiyi, başkaları tarafından yapıldığında da sizin aynı sorgulamayı yapmanız lazım.” dedi.

Ankara ziyareti sırasında vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu'na bir kişi “15 Temmuz gazilerini yargılamak için soru önergesi verdiniz” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Bu tür provokasyonları inanmayın. Bu kardeşiniz kim şehitse, kim gaziyse onun yanındadır. Şehitler ve gaziler arasında ayrımcılığa karşıdır. 15 Temmuz şehitlerinin paralarının üzerlerine çökenlere karşıdır” şeklinde cevap verdi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °