Polonya - Belarus arasında göçmen krizi büyüyor! Belarus'tan

Polonya-Belarus sınırında yaşanan sığınmacı krizi, Avrupa'da gerilimi tırmandırdı. Polonya, sınırlarına 15 bin civarında asker gönderdi ve sınırlarını kapattı. Avrupa Birliği, Belarus'a yaptırım uygulayacağını açıklarken, Bela

Dünya 11.11.2021 14:07:00 0
Polonya - Belarus arasında göçmen krizi büyüyor! Belarus

10 milyon civarında sığınmacıyı Türkiye'de tutmaya çalışan Avrupa Birliği'nin başı, Belarus'tan gelen yaklaşık 500 kişilik göç grubuyla dertte. Polonya-Belarus sınırında yaşanan sığınmacı krizi giderek artıyor.

Polonya, kaçak girişleri engellemek için sınırlarına 15 bin civarında asker sevk ederken, sınır kapılarını kapattı. Polonya, kriz nedeniyle Rusya'yı suçladı. Rusya, Avrupa Birliği'ne 'Türkiye'ye yardım ediyorsunuz Belarus'a da edin' mesajı gönderdi. Avrupa Birliği ise Belarus'a yaptırım uygulayacağını açıkladı.

'DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ!'
Gerilim her geçen gün tırmanırken Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’dan sert bir çıkış geldi. Lukaşenko, resmi haber ajansı Belta’ya yaptığı açıklamada “Kavga istemiyoruz. Ben deli değilim. Bu olayın nerelere gidebileceğini çok iyi anlıyorum. Ama diz çökmeyeceğiz” dedi.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °