Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'iklim zirvesi' tepkisi: Tek amacı Biden'ı görmekmiş

G20 zirvesi için İtalya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM İklim Zirvesi'nin düzenleneceği İskoçya'daki programını iptal edip Türkiye'ye dönmesini eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'İklim Zirvesi'n

Günde 2.11.2021 16:48:40 0
Davutoğlu

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20 Zirvesi için İtalya'nın başkenti Roma'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'la da görüşmüştü.

Daha önce 'Roma’nın gündemi ile Glasgow’un gündemi şu anda değişmiş gibi gözüküyor. Büyük ihtimalle Roma’da değil ama Glasgow’da görüşmemiz olacak' diyen Erdoğan'ın Biden'la görüşmesi sürpriz olarak nitelendirilmişti.

G20 programını tamamladıktan sonra Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne (COP26) katılmak için İskoçya'nın Glasgow kentine gitmesi beklenen Erdoğan, programını 'Büyük Britanya'nın talep edilen güvenlik protokollerini karşılayamadığı' gerekçesiyle iptal ederek Türkiye'ye dönmüştü.

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın COP26 programını iptal ederek Türkiye'ye dönmesine tepki gösterdi.

Twitter'dan bir paylaşım yapan Davutoğlu, 'Sn. Erdoğan, Roma’da Biden ile görüştükten sonra Glasgow’daki İklim Zirvesi'ne katılmamaya karar verdi. İklim Zirvesi'ne katılımın tek amacı Biden ile görüşmekmiş! Bu görüşme, insanlığın geleceğini etkileyecek toplantıdan daha mı önemli ? Bu zihniyetten çevrecilik beklenir mi?' dedi.


CHP: BIDEN İLE GÖRÜŞMESİ ONA YETTİ

Öte yandan Erdoğan'a benzer bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) geldi.

CHP İzmir Milletvekili Bakan, “Erdoğan’ın gündemi iklim krizi değil, hiçbir zaman da olmadı. İklim krizi, ülkemiz, gezegenimiz, geleceğimiz için yaşamsal bir konu. Ancak Erdoğan için yaşamsal değil. Çünkü iklim krizi, onun iktidarını pekiştirmesi, iç politikada esip gürlemesi, toplumsal parçalanma yaratması ya da tabanını konsolide etmesi için uygun bir konu değil. Roma’da Biden ile sonunda görüşebildi. Bu da ona yetti. ‘Dünya için son şansımız’ olarak tanımlanan, yaklaşık 120 dünya liderinin katılacağı bu konferansa ülkemizin Cumhurbaşkanı gelmekten vazgeçti. Çünkü onun anladığı anlamda dünya lideri olmak tam da bunu gerektirir! Utanıyoruz” dedi.


Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °