Hakkı Öznur, ATO Kitap Fuarında ‘Ortadoğu’nun Cahşları’ Kitabını İmzaladı

6 ciltlik “Ülkücü Hareket”, “Cahşların Savaşı”, 2 ciltlik “Derin Sol”, “1993 Örtülü Darbe”, 3 ciltlik “Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı” adlı tarihi öneme sahip kitapların yazarı, Ülkücü Hareket’in önde gelen isimle

Kültür-Sanat 2.11.2021 16:35:00 0
Hakkı Öznur, ATO Kitap Fuarında ‘Ortadoğu’nun Cahşları’  Kitabını  İmzaladı

Türkiye’nin en önde gelen araştırmacı yazarlarından biri olarak kabul edilen Hakkı Öznur, Ankara  ATO kitap  fuarında “Ortadoğu’nun  Cahşları “  kitabını imzaladı. Hakkı Öznur’a okuyuculardan ilgi büyüktü. Hakkı Öznur, Panama kitap standında kitaplarını imzaladı.  Üniversite öğrencileri başta olmak üzere akademisyenler ,siyasiler ve her kesimden kitapseverler, Hakkı Öznur’un “Ortadoğu’nun Cahşları” kitabını alarak imzalattılar ve yazarla sohbet ettiler.

Hakkı Öznur’un  kitapları  yakın  tarihimize  ışık tutuyor.  Orta Doğu ve yakın politik tarih üzerine yaptığı çalışmalar, yayınladığı tarihi öneme sahip kitaplarla, Türkiye’nin en önemli araştırmacı yazarlarından biri olan alanında otorite olarak kabul edilen, araştırmacı-yazar Hakkı Öznur’dan başucu niteliğinde bir çalışma daha: “Orta Doğu’nun Cahşları”.

Ömrünü, aziz Türk milletine ve Ülkücü harekete vakfetmiş, yazmış olduğu tarihi öneme sahip dev eserlerle, Türk fikir, kültür ve siyasi hayatına büyük hizmetlerde bulunan, tarihe notlar düşen, yakın politik tarihe ışık tutan, aydınlatan, siyasi tarih araştırmalarının en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Hakkı Öznur’un 20 yıllık bir çalışmasının ürünü 2 ciltlik kitap tam 2082 sayfa.

Cahş: “Hain” !Orta Doğu’daki Kürtçü grupların birbirleri için kullandığı bu tabir, bölgenin tarihini de özetliyor. 1907’de Barzani ailesinin lideri Abdüsselam ile başlayan, Mustafa Barzani ve oğulları İdris ve Mesud Barzani’yle günümüze kadar devam eden bir ihanet süreci.

Barzanilerin küresel güçlerle, yabancı istihbarat servisleriyle ilişkilerine de geniş yer ayıran kitap, kısaca 1907’den günümüze Orta Doğu’da ikinci bir İsrail kurmak için her türlü faaliyetler yürüten kirli ve karanlık oyunların içinde yer alan stratejik maşalar Barzani ailesinin karanlık ilişkilerini, ihanetlerini anlatan başucu dev bir eser…

“Orta Doğu’nun Cahşları”, Barzaniler üzerine adeta bir “arkeoloji çalışması” niteliğini taşıyor.“Orta Doğu’nun Cahşları”, terör rejimi İsrail’in maşası, “Pro İsrail Barzanileri” anlatıyor. Birinci Cilt, “Pro İsrail Barzaniler” ismini taşıyor. 1046 sayfadır. İkinci cilt ise “Türkiye’de Barzanici Hareket,İnfazlar, I-KDP-PKK Çatışmaları” ismini taşıyor. İkinci cilt ise 1036 sayfadır.

“Orta Doğu’nun Cahşları” adlı eserde Barzani ailesinin coğrafyamızdaki en büyük cahşlar (hain ve işbirlikçi olduğu) bütün yönleriyle anlatılmaktadır.“Orta Doğu’nun Cahşları” adlı iki ciltlik kitapta Barzani ailesi, Barzani hareketi ve onların Orta Doğu’daki bütün kirli ve karanlık oyunları, ilişkileri anlatılmaktadır.“Orta Doğu’nun Cahşları” adlı 2 ciltlik kitap, Orta Doğu’da oynanan yüzyıllık büyük oyunu; ihanetleri ve büyük oyunda yer alan oyuncuları, kuklaları, Orta Doğu’nun cahşlarını, hainleri, işbirlikçileri anlatıyor.

Bu dev eserde, başucu kitapta, “Pro İsrail Barzaniler”in, Orta Doğu’daküresel emperyalizmin en büyük işbirlikçileri olduğu belgelerle, olaylarla, tarihi süreçleriyle ortaya konmuştur.

Ülkücü fikir ve siyaset adamı, araştırmacı-yazar Hakkı Öznur’un 2082 sayfalık tarihi öneme sahip, iki ciltlik dev eseri, özellikle İsrail muhibbi Barzani ailesinin kirli ve karanlık ilişkilerini bütün yönleriyle ortaya koymaktadır. “Orta Doğu’nun Cahşları” kitabı tarihe ışık tutuyor.  

Devleti yönetenlerin, siyasilerin, dışişleri mensuplarının, akademisyenlerin, araştırmacıların ve Orta Doğu’yla ilgilenen herkesin mutlaka okuması gereken dev bir eser, kaynak bir eser.Mutlaka ama mutlaka okunmalı ve özellikle devleti yönetenler ders çıkarmalıdır. Milli meselelerde, dış politikada asla taviz verilmemeli, bölücülüğün ve bölücü hareketlerin üzerine kararlılıkla, devlet ciddiyetiyle gidilmeli ve kökleri kazınmalıdır. “Ortadoğu’nun Cahşları” okunmalı ve okutulmalı.

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °