Üniversitelerde yüz yüze eğitimde yurt karmaşası

Milyonlarca genç, üniversitelerin yaklaşık iki yıl sonra yeniden açılmasıyla heyecanlanırken bugün yaşanılan bir gelişme heyecanı örselemiştir. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınma ihtiyacını karşılamak için başvuruda

Günde 6.09.2021 15:02:00 0
Üniversitelerde yüz yüze eğitimde yurt karmaşası

KYK’nın yurt planlaması özellikle salgının yeniden zirveye ulaşmak üzere olduğu şu günlerde oldukça önem arz ediyor. Ortalama 4-6 kişinin kalacağı şekilde dizayn edilen yurt odalarının pandemi döneminde nasıl düzenleneceği de merak konusu olmaktadır. Covid salgını sürecinde en az altı metrekareye bir kişi olacak şekilde bireylerin kapalı yerde konaklaması gerekirken yurt odalarının ne şekilde düzenleneceği hem öğrencilerce hem de öğrenci yakınlarınca sorulan soruların başında gelmektedir.

Ağır Ekonomik Koşullar Ev Tutmaya Engel

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçecek olması zaten yüksek olan ev kiralarının katlanmasına neden oldu. Dört öğrencinin ev tutması halinde fahiş fatura miktarlarıyla birlikte ortalama bir şehirde ev giderleri aylık 2500 lirayı geçmektedir. Bu tutar İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde 3500 lirayı da aşmaktadır. Bu durum mobilyasız daireler için geçerlidir. Mobilyalı daire giderleri çok daha fazladır. Sıfırdan ev tutup eşya satın alma maliyeti ise yanına yaklaşılır gibi değildir.

Konuyla İlgili Selçuk Özdağ, Kredi ve Yurtlar Kurumuna Çağrıda Bulundu

Konu ile ilgili Twitter’da üniversiteli gençlere Selçuk Özdağ’dan destek geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcı ve aynı zamanda akademisyen olan Selçuk Özdağ sosyal medya hesabı üzerinden Kredi ve Yurtlar Kurumuna çağrıda bulunan Özdağ: “#kykyurt başvurularının hâlen daha açılmadığını öğrendim. Beyler, siz milyonlarca gençle dalga mı geçiyorsunuz? Üniversitede yüzyüze eğitim kararı alırken bu gençlerin nerelerde ve hangi koşullarda kalacaklarının planlamasını yapmadınız mı? Derhâl yurt meselesini çözün!” diyerek sürecin bir an evvel sorun olmaktan çıkarılmasını istemiştir. 

haber: enpolitik

 


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °