Palandöken: Yapılandırma başvurusu uzatılsın

TESK Başkanı Palandöken, esnaf için yapılandırma süresinin Eylül ayına kadar uzatılmasının rahatlattığını belirterek bu uygulamaya başvuru süresinin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini vurguladı. Esnafın tek borcunun SGK primle

Ekonomi 5.09.2021 15:24:34 0
Palandöken: Yapılandırma başvurusu uzatılsın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını nedeniyle esnaf ve zanaatkarların daha önce yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekti ve kısıtlamaların kalkmasının, yapılandırma süresinin Eylül ayı sonuna kadar uzatılmasının esnafa nefes aldırdığını bildirdi. Palandöken, yapılandırma başvuru süresinin yıl sonuna kadar uzatılması ve taksit ödemelerinin de 2022 yılı başında başlaması gerektiğini belirtti.

'ESNAFIN TEK BORCU VERGİ VE SGK PRİMLERİ DEĞİL'

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada Kovid-19 salgını dolayısıyla 1,5 yıldır iş yeri kapalı olan esnafın borçlarını kapatmasının da kısa zamanda mümkün olmadığını bildirdi. Esnafın tek borcunun vergi ve SGK primleri olmadığını, kapanma döneminde bankalara, tedarikçilere borçlandığını, çek ve senetlerini ödeyemediğini aktardı.

İşlerin yeni açıldığı bu dönemde hem güncel vergi ve prim hem de yapılandırma borçlarını ödemeye çalışmasının esnaf üzerinde baskı yarattığını belirten Palandöken, borçlarının bir kısmını ödeyebilmek için tüm birikimini tüketen esnafın, kalanını kısa sürede kapatmasının mümkün olmadığını kaydetti.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °