Servisçi esnafının sorunları bitmek bilmiyor

Pandemide en çok etkilenen sektörler arasında bulunan servis esnafı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Güncel 5.09.2021 13:30:11 0
Servisçi esnafının sorunları bitmek bilmiyor

Türkiye genelinde pandemi döneminde 16 ay kontak basamayan servis esnafı yaşam mücadelesi verirken yetkililerden hiçbir açıklama gelmiyor.

Salihli Gelecek Partisi İletişim Başkanı Yavuz Kılavuz servis esnafının pandemi kısıtlamalarında yaşadıkları zorlukları anlattı; “evine ekmek götüremeyen, araba taksitlerini, vergilerini kredi çekerek ödeyen servisçiler simdi de korsan taşımacılarla mücadelede yalnız bırakılıyor.

Çok ciddi paralar bağlayarak modelli servis araçları ve J plaka alan servisçi esnafı kural tanımaz korsan taşımacılar karşısında iş almakta zorlanmakta, zararına iş yapmak zorunda kalmaktadır. Korsan taşımacılar gerekli özellikleri taşımayan eski araçlarla, vergi vs. ödemeden ucuza iş yapmaktadır” ifadelerini kullanan Kılavuz korsan taşımacılara da dikkat çekti.

“BİZİ DEĞİL KORSANI DURDURUN”

Korsan taşımacılar yüzünden kazalarında arttığını belirten Kılavuz; ' Korsan taşımacılara yönelik yaptığımız trafik ve zabıta ekipleri tarafından bize J plakalı araçlara denetim olarak geri dönmektedir. Bizi değil korsanı durdurun ve çözüm üretin.

Önünü alamadığınız korsan taşımacılık yüzünden servis kazaları her yıl artıyor. Can kayıpları yaşanıyor.

Ben işini eksiksiz yapan bir servis esnafı olarak herkesi işini yapmaya davet ediyorum. İşini hakkıyla yapmaya çalışan, her yıl arabalarını yenileyen, vergisini veren, sigortasını yaptıran, devletine gerekli katkıyı sağlayan servisçi esnafına lütfen destek olun” dedi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANINA ÇAĞRI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenen Kılavuz, “Buradan Ulaştırma Bakanımız Sayın Ali KARAİSMAİLOĞLU'NA sesleniyorum. Sesimizi duyun, bize sahip çıkın. Bizlere sahip çıkmazsanız altına bir araba alan herkes servisçi olacak. O zaman plaka almaya, vergi ödemeye, araç yenilemeye ne gerek var. Duyun bizi artık işini yapanı değil yapmayanı yakalayın” dedi.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °