Kılıçdaroğlu'ndan 'Sine-i Millet' çağrılarına net yanıt: Erken seçim yapılmasını sağlamaz

CHP'nin Cumhur İttifakı'nı erken seçime zorlaması için 'Sine-i Millet' kararı alması yönündeki çağrılara CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Bu karar alındığı takdirde 3 ihtimalin meydana geleceğini açıklayan Kılıçdaroğl

Güncel 4.09.2021 13:53:01 0
Kılıçdaroğlu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) erken seçim çağrıları siyaset arenasındaki tartışmaları ısıtıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çoğu konuşmasında ülkedeki sorunların çözümü için sandığı işaret ediyor ve erken seçim çağrılarını yineliyor. Bu çağrıların getirdiği bir diğer tartışma ise CHP'nin 'sine-i millet'e dönmesi.

CHP'nin sine-i millete dönerek Cumhur İttifakı'nı seçime zorlaması üzerine yürütülen tartışmalara Kılıçdaroğlu'nun cevabı ise net: CHP'nin Sine-i Millet kararı erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmasını sağlamaz.

Kardeşi Saruhan Uğurluoğlu'nun vefatı dolayısıyla taziye ziyaretine giden Kılıçdaroğlu ile konuştuklarını, Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu köşesine taşıdı.

'KILIÇDAROĞLU TARTIŞMALARA NE DİYOR?'

Yazısında 'AKP'nin algı operasyonları toplumda zaman zaman etkili oluyor. Bazı sosyal demokrat aydınlar, gazeteciler de onların bu algı operasyonlarına kendilerini fena kaptırıyorlar. CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu etkin muhalefet yapamamakla eleştiriyorlar. Diyorlar ki; 'AKP'yi ve MHP'yi erken seçime zorlamak için CHP Sine-i Millete dönsün…' Sine-i Millete dönme demektir ki; 135 CHP milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden istifa etsin. Peki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda ne düşünüyor?' diyen Uğurluoğlu, şöyle devam ediyor:

KILIÇDAROĞLU'NDAN 3 İHTİMALİ SIRALADI

'Kılıçdaroğlu'na kardeşimin hastalığı ile ilgili gelişmeleri anlattıktan sonra sohbet arasında sordum: Sine-i Millete dönme çağrıları var. CHP 135 milletvekilinin istifa etmesi ile AKP'yi erken seçime zorlamayı düşünür mü?

Kılıçdaroğlu dedi ki; 'Sine-i Millete döner, 135 milletvekilimiz ile istifa edersek, anayasanın 84/1 maddesine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde istifaların kabul edilmesi gerekiyor. AKP ve MHP'nin bu istifaları kabul etmesi lazım, ister ederler, ister etmezler böyle bir durum ortaya çıkacak. İkincisi; ara seçim oldu, 135 milletvekilimiz yeniden seçilip Meclis'e geldi.

Ne değişecek?

Üçüncüsü; İktidar tüm olanakları ile bu illerde seçime girecek, diğer partiler de Meclis'e girmek için çaba gösterecek ki 135'ten daha az milletvekili çıkarma olasılığı da olabilir.

'CHP SİNE-İ MİLLETE DÖNMEYECEK'

Sonuç olarak anayasaya göre milletvekillerinin boşaldığı yerlerde ara seçim yapılacağına göre CHP'nin Sine-i Millet kararı erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmasını sağlamaz.'

Meraklılarına da iktidarın eş başkanları Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'ye de CHP liderinin bu kararını bildireyim:

CHP Sine-i Millete dönmeyecek…'


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °