Davutoğlu’ndan hayat kurtaran gazeteciye plaket

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, bıçak zoruyla taksiye bindirilip kaçırılmaya çalışılan kadını kurtaran gazeteci Derya Evren'e plaket verdi.

Güncel 14.08.2021 17:29:22 0
Davutoğlu’ndan hayat kurtaran gazeteciye plaket

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Bursa’da düzenlediği “Kadınlar için Gelecek” programında konuştuktan sonra, bıçak zoruyla taksiye bindirilip kaçırılmaya çalışılan kadını polis gelinceye kadar aracına alarak koruyan ve şüphelinin belinden bıçağı alıp sakinleştirmeye çalışan gazeteci Derya Evren’e bir plaket verdi.

Davutoğlu, “Derya hanıma bu plaketi verirken, erkeklere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Erkeklerin öncelikli görevleri herhangi bir kadına şiddet olayı gördüğünde müdahil olmak ve engellemek erkeklerin namus borcudur. Kadınları korumak erkeklerin namus borcudur. Kadın onurunu koruyan her erkek saygıya layıktır. Kadın onuru çiğnenirken, kadına karşı şiddet uygulanırken susan her erkek insanlık onuruna da, erkeklik onuruna da aykırı davranmış olur. Kadın onurunu korumak, hem kadınlarımızın hem erkeklerimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı.


Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °
Perşembe 30.7 ° / 19 °