Sezgin Baran Korkmaz hakim karşısına çıkacak

ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, bugün Avusturya'nın Wels şehrinde hakim karşısına çıkacak. Duruşmada gözaltının devam edip etmeyeceğine ilişkin bir karar verilecek.

Güncel 5.07.2021 12:58:29 0
Sezgin Baran Korkmaz hakim karşısına çıkacak

Yurt dışına kaçan ve hakkındaki iddiaların siyaset gündemini ısıttığı SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanmıştı. Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan dosya Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Korkmaz'ın Avusturya'da bugün hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

ABD'deki kara para aklama soruşturması nedeniyle 'yakalama' ve 'iade' talebiyle Avusturya'da tutuklanan Korkmaz, Wels şehrinde hakim karşısına çıkacak. Duruşmada gözaltının devam edip etmeyeceğine ilişkin bir karar verilecek. İade konusu ise üst mahkemede daha sonra değerlendirilecek.

NE OLMUŞTU?

ABD Adalet Bakanlığı, 21 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerinde Korkmaz hakkında, 'kara para aklamak ve yargıyı engellemek' suçlamalarıyla dava açıldığını duyurmuştu.

Haber Global'in haberine göre, Avusturya yargısı, Korkmaz'ın, 'ABD'ye iade talebinin görüşülmesi için' 5 Temmuz'a kadar tutuklu kalmasını kararlaştırdı.

Korkmaz'ın avukatları ise hakkında Türkiye'de de kara para aklama davası görülen ve iadesi talep edilen müvekkillerinin Türkiye'de yargılanmak istediğini söylemişti.
Türkiye iadesini istemişti

HEM TÜRKİYE'NİN HEM DE ABD'NİN İADE DOSYALARI İNCELENECEK

Avusturya'nın Wels şehrinde yakalanıp, Viyana’ya götürülen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı dosya, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesine gönderildi. Dosyada, Korkmaz hakkında, İstanbul 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili iddialara ve belgelere yer verildi. Viyana’da 2 hafta sonra yapılacak duruşmaya kadar hem Türkiye hem de ABD’den gönderilen iade dosyaları incelenecek.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °