Emeklilerden Ahmet Davutoğlu’na anlamlı ziyaret: “Artık oylar icraata”

Türkiye Emekliler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm Emek Der (Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, 30 Haziran Emekliler Günü kapsamında Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Güncel 2.07.2021 15:04:55 0
Emeklilerden Ahmet Davutoğlu’na anlamlı ziyaret: “Artık oylar icraata”

Siyasiler tarafından en çok mağdur edilen kesim olduklarının altını çizen Çalışkan, sosyal devlet anlayışının gereğinin yapılmasını istedi.

İktidarın kamuoyunda emeklilerin sorunlarıyla ilgilenirmiş gibi davranıp, gerçekte ise emeklilere büyük mağduriyetler yaşattığına dikkat çeken Çalışkan, “Her konuda Avrupa’yı örnek gösteren siyasiler Avrupa’da Emeklilerin sendikalaşma hakkı olmasına rağmen biz emeklilere sendikalaşma hakkı vermemektedir. Bugün emekli maaş artışları TÜİK’in insafına bırakılmıştır. Siyasiler, ,2TÜFE” deyip bürokratın kararına sığınıyorlar, halbuki biz çarşı pazar fiyatlarına yetişemiyoruz. Artışlar temel gıda temel ihtiyaca göre değil talimatlara göre değerlendiriliyor.” dedi.

Emekliler olarak bir dizi taleplerinin olduğunu kaydeden Çalışkan, talepleri şöyle sıraladı:

“Emekli maaşı zammının asgari ücret artışına endekslenmesini istiyoruz. Tüm emeklileri kapsayan Hizmet ve Prime Dayalı Standart Birliği Yasası çıkarılmalı, yıllardır ertelenen 3600 ek gösterge ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın sorunları bir an önce çözülmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki(SGK) huzursuzluk, adaletsizlik tüm milleti etkiler. Bir an önce SGK’nın emeklilik yasalarını güncellemesi gerekmektedir. Her kesim milli gelirden az çok pay alırken 2000 yılından itibaren emeklilere milli gelirden pay verilmemektedir. Bizler kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı sürdürebileceğimiz emekli maaşları istiyoruz.

Sağlık gibi önemli ve anayasal hak olan bir alanda emeklilerimizden alınan katkı paylarının bu kadar yüksek olması büyük bir zulümdür. Emeklilerimizden katkı payı alınmamalıdır. “

Artık emeklilerin, vaatlere değil yapılan hizmete oy vereceklerini de belirten Çalışkan, “Emekliler de değişti bundan sonra vaatlere değil icraata oy kullanacağız” şeklinde kaydetti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, emeklilerin yaşadığı sorun ve sıkıntıları anladıklarını, taleplerini ise makul gördüklerini ifade ederek, desteklerini dile getirdi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °