Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan: Ülkeyi Afrika ligine düşürdüler

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, ülkedeki yoksulluk artışının nedeninin liyakatsizlik olduğunu belirterek "Kurda, faizde, enflasyonda ülkeyi Afrika ligine düşürdüler" dedi. Bu duruma "Hiçbir hesap vermediler" diyerek tepk

Güncel 1.07.2021 18:25:43 0
Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan: Ülkeyi Afrika ligine düşürdüler

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidara ekonomi üzerinden yüklenen Özcan, 'Yoksulluğun artışı bu liyakatsizler yüzünden. Devletin borcu 960 milyardan 2 trilyona, yani 2 katına çıktı. Kurda, faizde, enflasyonda ülkeyi Afrika ligine düşürdüler. Ama hiçbir hesabı vermeye de yanaşmadılar' dedi.

Elektriğe gelen yüzde 15 zamma ilişkin konuşan Özcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Temmuz ayında ekonomimiz şahlanacak' sözlerini hatırlatarak 'Dün Sayın Soylu’nun müjdelerinin ilk adımı gerçekleşti. Elektriğe %15 zam geldi' dedi ve 'Siz vatandaşın varını yoğunu söke söke almaya yemin mi ettiniz?' tepkisini gösterdi.

Özcan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'Tabii bütün bu kaosun içinde güzel gelişmeler de olmuyor değil. Küçük ortak tarafından kapatılmak istenen AYM, Olumlu bir karara imza attı. Kamu görevinden ihraç edilen on binlerce KHK’lıyı ilgilendiren bir karar aldı. KHK ile kamu görevinden çıkarmada 'üyelik' ve 'mensubiyet' kriteri aranmasını anayasaya aykırı bularak iptal kararı verdi. 4 yıl sonra bir KHK’lının işine iade edilmesi de cabası. İnşallah bu kararlar emsal teşkil eder de, İnşallah, bugüne dek siyasetin emrinde hareket eden mahkemeler bu kararları uygulamada ayak sürümez de, Hayatları kararan on binlerce insanın bir parça dünyası aydınlanır.

'HEM YÜKSEK FAİZİ HEM YÜKSEK KURU HEM DE YÜKSEK ENFLASYONU BİRLİKTE GÖRDÜK'

2 yılda 3 bin doktorumuz Almanya’ya göçmüş. Sadece bu yılın ilk 5 ayında yurt dışına giden doktor sayısı 400. Harıl harıl yabancı dil çalışanlar var. En değerli ve vazgeçilmez hazinemizi kaybediyoruz. Sadece çalışma koşulları, sadece özlük hakları ya da mesleki iklim değil mesele. Ülkeyi gitgide yaşanmaz hale getiren bir sistemle yönetiliyoruz. “Bu ülkede yaşamak istemiyorum” diyen gençlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Umutsuzlar artık iktidar yanlısı-karşıtı diye ayrılmıyorlar. “Neden böyle?” sorusunun cevabını az evvel vermeye çalıştım.

Ekonomi Politikaları Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hayatımıza girdi. Artık ayyuka çıkmış “enteresan ilişkileri” nedeniyle duyduğumuz isimler, bu sistemle ekonomiye musallat oldular. Hem yüksek faizi, hem yüksek kuru, hem de yüksek enflasyonu, birlikte gördük sayelerinde.

'UCUBE SİSTEMİ KENDİLERİNE KORUMA KALKANI YAPTILAR'

Yoksulluğun artışı bu liyakatsizler yüzünden. Devletin borcu 960 milyardan 2 trilyona, yani 2 katına çıktı.
Kurda, faizde, enflasyonda ülkeyi Afrika ligine düşürdüler. Ama hiçbir hesabı vermeye de yanaşmadılar. Hesap vermek ne kelime, hesap sorması gerekenler bile adamın doğum gününü videoyla kutlamışlar. Bu şeffaf olmayan, denetime kapalı ucube sistemi de kendilerine koruma kalkanı yaptılar.

'ADALET NASIL TECELLİ EDECEK?'

Onca ifşaata rağmen tablo ortada. Ülkeyi AK Parti’yi sevenler ve sevmeyenler diye ikiye ayıran, sevmeyenleri vatan haini kategorisine iteleyen bir yönetim varken, bu adamlardan kim, nasıl hesap soracak?

Kuvvetler Birliğinin olduğu, yargının bağımsız olmadığı bir yerde, kim, kimden, neyin hesabını soracak?
Delil, bilgi, ifşaat ve hatta itiraf, hiçbiri dosyaya dönüşemiyorsa, yargının konusu olmuyorsa, adalet nasıl tecelli edecek?

'AZ BİRAZ YÜZLERİ KIZARDI DA HAREKETE GEÇTİLER'

İşte Elmalı’daki facia yargı kararı. Bu davadan “tahliye kararı” çıkması, adaletin kaybolduğunun nişanesidir. Deliller sabit olmasına rağmen, cinsel istismar ve eziyette bulunulan çocukların haklarını koruyamayan yargı, vatandaşlarının hangi hakkını koruyabilir? Allah’tan “Sosyal Medya Adalet Bakanlığı” harekete geçti de, Ülkede bir Bakan ve bir Hakimler Savcılar Kurulu olduğunu fark edebildik. Onca ifşaat, onca itiraf karşısında kılı kıpırdamayanların, az biraz yüzleri kızardı da harekete geçtiler.

'1 AY ÖNCE EKONOMİ ŞAHLANACAK DEDİ ELEKTRİĞE %15 ZAM GELDİ'

Biliyorsunuz, sayın İçişleri Bakanı müjde vermeyi seviyor. Ama o daha çok, müjdeleri herkesten önce vermeyi seviyor. Hobisi bu. 1 ay evvel “Temmuz’da ekonomimiz şahlanacak. Almanya, Amerika bizi kıskanacak” demişti hatırlıyorsunuz. İşte dün Sayın Soylu’nun müjdelerinin ilk adımı gerçekleşti. Elektriğe %15 zam geldi. Böylelikle elektrik fiyatları 2021’de %21, son 3,5 yılda tam %122 zamlanmış oldu. Bitmedi, elektriğin üzerine bu kez de %12 ila %20 arasında değişen doğalgaz zammı geldi. Enflasyon hedefinin yıllardır %5 olduğu bir ülkede, tek kalemde elektrik ve doğalgaza %15 zam yaparsanız, kim inanır sizin enflasyonla mücadelenize Allah aşkına? Siz vatandaşın varını yoğunu söke söke almaya yemin mi ettiniz?

'NE VERDİN Kİ NE İSTİYORSUN?'

Bir sorun bakalım bu ülkede şu yaptığınız elektrik ve doğalgaz zammı kadar, maaşına zam alan çalışan, işçi, emekçi var mı? Ne verdin ki ne istiyorsun? Üstelik bu zamlar, tam da gündüz saatlerinde yayınlanan “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi”nin üzerine geldi iyi mi? İktidar resmen, “Biz tasarruf edemiyoruz, alıştık bir kere bol keseden harcamaya, şatafata, o yüzden ey vatandaş benim yerime sen tasarruf edeceksin” diyor. Cumhurbaşkanlığını tasarruf tedbirlerinden muaf tutmakla kalmıyor, bir de milletin sırtındaki küfeye %15’lik zammı sıkıştırıveriyor.

'MADEM TASARRUF EDECEĞZ HEP BİRLİKTE EDELİM'

Yahu o küfede yer kalmadı. Milletin sırtı çatırdadıkça çatladı. Madem tasarruf edeceğiz hep birlikte etsek ya. Makam arabalarını, Saray masraflarını kısmaktan başlasanız ya tedbire. Başlasanız da, bu millete de inandırıcı gelse ya aldığınız kararlar. Bu milletin artık kemer sıkmaktan beli kırıldı. Şahlanacağız diye diye milleti resmen yoksulluğun en dibine soktunuz. Allah size akıl fikir ama hepsinden önemlisi vicdan nasip etsin.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °