HDP il binasına saldırı: Bir partili hayatını kaybetti, saldırgan yakalandı

HDP'nin İzmir İl binası önünde silah sesleri yükseldi. Silahlı saldırganın HDP binasına girerek ateş açtığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırıya peş peşe tepkiler gelmeye başladı.

Güncel 17.06.2021 14:27:57 0
HDP il binasına saldırı: Bir partili hayatını kaybetti, saldırgan yakalandı

 İzmir'in Konak ilçesindeki bir binada, bugün saat 11.00 sıralarında silah sesleri yükseldi. HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz bir kişi, bir anda ateş etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, binanın bulunduğu bölgeyi kapanırken, saldırganın da gözaltına alındığı açıklandı. Bina içerisinde bulunan bir kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP'den de ilk resmi açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 'İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır' ifadeleri kullanıldı.

İZMİR VALİLİĞİ'DEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili İzmir Valiliği'nden de açıklama geldi. Twitter'dan yapılan paylaşım şöyle:

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, daha önce sağlık çalışanı olan ve görevinden istifa eden O.G.'nin, saat 11.00 sıralarında HDP İl Başkanlığına geldiği, parti çalışanı D.P.'yi tabanca ile ateş ederek öldürdüğü belirtildi. Şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

'İÇERİ GİRİP ARKADAŞIMIZI REHİN ALMIŞ'

HDP Eşbaşkanı Abdülkadir Baydur, saldırı ile ilgili şunları söyledi:

'İlin kapısında araçtan indim. Hanın girişinde silah seslerini duydum. Bir saldırgan olduğu söyleniyordu. İçeri girip arkadaşımızı rehin almış. Tek bir kadın çalışan arkadaşım vardı. Onu öldürmüş. Ambulans ve savcıyı bekliyoruz.'

SOYER: SALDIRIYI KINIYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Twitter'dan açıklama yaparak 'HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız' ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN KINAMA

AK Parti'den de saldırıya kınama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

SALDIRGANIN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

HDP İzmir il binasına girerek parti üyesi D.P.'yi öldüren eski sağlık çalışanı O.G.'nin ilk ifadesi ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında tutulan şüpheli, ifadesinde şunları kaydetti: 'Kimse ile bir bağlantım yok. PKK'dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim.'

Gaziemir ilçesinde oturan O.G.'nin 27 yaşında olduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da HDP binasına yönelik saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Twitter'dan yapılan açıklamada 'HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın.

Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. @HDPgenelmerkezi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum' ifadelerini kullandı.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °