Selçuk Özdağ Dolkun İsa'nın Türkiye'ye girişine izin verilmemesini eleştirdi

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa, Türkiye’ye girişine izin verilmediğini açıklarken duruma ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'dan tepki gecikmedi.

Güncel 9.06.2021 08:42:19 0
Selçuk Özdağ Dolkun İsa'nın Türkiye'ye girişine izin verilmemesini eleştirdi

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa, Türkiye’ye girişine izin verilmediğini açıklarken duruma ilişkin Gelecek Partisi‘nden tepki geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili paylaşım yapan Dolkun, Türkiye’nin ikinci evi olduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımı, profesörleri ziyaret etmek ve davet edildiğim programlara katılmak için Türkiye’ye girebilmeyi diliyorum. Umarım mahkeme doğru kararı verir ve 2008’den beri girmeme engel olan bu idari hatayı düzeltir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Dolkun İsa’nın bütün dünya ülkelerine girebildiğini hatırlatarak Türkiye’nin de giriş izni vermesi gerektiğini söyledi.

Özdağ, İsa’nın dünyada iki ülkeye giriş izni olmadığını bunlardan bir tanesinin Çin, diğerinin ise Türkiye olduğunu kaydederek, Çin’in bölgedeki Türkleri asimile ettiğini, edemediklerini ise yok etmek istediğini belirterek Türkiye’ye alınmamasını ‘ayıp’ olarak nitelendirdi.

Türkiye’de beş milyon Suriyelinin yaşadığını hatırlatan Gelecek Partili Özdağ, “Elbette onlar da bu ülkede yaşayacak. Anadolu mazlum coğrafyasıdır ama beş Doğu Türkistanlının Türkiye’de yaşamasına tahammül edemeyeceksiniz” diye konuştu.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °