Gelecek Partisi'nden tepki!

Afyon İli Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesinde yapılan Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi Üyelikleri seçiminde Gelecek Parti ve AK Partililer arasında çıkan tartışmaya Gelecek Partisi üyelerinden tepkiler geçikmedi.

Güncel 6.06.2021 14:01:52 0
Gelecek Partisi'nden tepki!

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde 7 yıl aradan sonra yeniden belde statüsü hakkı kazanan Güney’de yapılan belediye başkanlığı seçimine Gelecek Partisi üyeleri Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, Başkan yardımcısı Ayhan Sefer Üstün Avrupa teşkilatlanmasından sorumlu Sivil toplum başkanı Mehmet Âli Genç, Konya Gençlik Kolları Başkanı Mert Levent Açöldüm, Genel Merkez Gençlik Politikaları Komisyonu Üyesi Fatih Yeşilyurt. Gençlik Politikaları Komisyonundan Mehmet Sekman'ın bulunduğu heyet seçimleri takip ederken Gelecek Partisi Genel Merkez ve Konya teşkilatına, AK Partililer tarafından darp edilerek seçime gölge düşürüldü. Olayla ilgili Gelecek Partillerden tepkiler geçikmedi.

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar olayı kınayarak şu ifadeleri kullandı:
'Yapılan haksız ve hukuksuz saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu haksız eylemler demokratik sürece ve seçime gölge düşürmüştür. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşaları AK Parti'yi ve yandaşlarını telaşa düşürmüştür.  Korkunun ecele faydası yoktur.  Temiz siyaset gelecek ve temiz eller operasyonu muhakkak başlatılacaktır. Kimse yapıp ettiklerinin hesabını hukuk önünde  vermeden bu dünyada rahat edemeyecektir.  Zalimin zulmünün hesabını vereceği günler çok yakındır.  Bütün yurttaşlarımızın müsterih olmasını istiyoruz.'

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ise jandarma gölgesinde seçim yapıldığını söyledi:

   'Türkiye demokrası tarihinde siyasal iktidarların başta 1946 seçimleri olmak üzere seçimlere seçim kurulları, jandarma ve polisle müdahil olduğu bilinmektedir. Hafızalarımıza kötü bir tecrübe olarak kazınan anti demokratik ve hukuk dışı uygulamaların günümüz Türkiye sinde geride kaldığını ümit ederken malesef 2021 yılına geldiğimizde jandarma gölgesinde seçim manzaralarını görmüş olmaktan ülkemiz demokrasisi adına  birkez daha derin endişe duymaktayız. Bugün gerçekleştirilen Afyonkarahisar ili Güney beldesi seçimlerinde jandarmanın iktidar lehine olan tutum ve davranışları ortamı germiş, adaylar ve seçmenler arasında istenmeyen olaylar vuku bulmuştur. Özellikle iktidar partisinin belediye meclis üyelerinin seçmenleri sandık yolunda etkileme ve yönlendirme çabalarına sonuna kadar göz yumulmuştur. Jandarma ya bu taraflı tutumu hatırlatıldığında ise mühalif parti adaylarını ve müşahitlerini itme, kakma, yere yatırma ve biber gazı sıkma suretiyle orantısız güç kullanmıştır. Korku iklimi yayarak Güneyli seçmenin iradesine müdahale edilmek istenmiştir. Demokrasimizi yaralayan bu tür gayri hukuki müdahaleleri reddediyoruz. Ümit ederizki bu tür demokrasi dışı müdahaleler önümüzdeki genel seçimlerin bir provası olarak planlanmamıştır. Gelecek partisi olarak vatandaşlarımızın demokratik haklarını ve hukukunu  sonuna kadar koruyacağımızı ve sorumlular hakkına yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. '

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ:

Afyonkarahisar Sinanpaşa ilçesi Güney belde belediye seçimi bugün yapılıyor.Neler oluyor orada?Hukuk dışına çıkmaya çalışanlara göz yummayacağız.Sandıktan sadece Güney’li vatandaşlarımızın iradesi çıksın istiyoruz.Birileri ise muvazaalı işlere başvuruyorlar!

'SEÇİM BİTENE KADAR SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Gelecek Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Mert Levent Açöldüm ise 'Bütün sandıklarda arkadaşlarımız vardı. Koridorda çok kötü bir muamele ile karşılaştık. Burada sanki jandarma AK Parti'nin silahlı kuvvetiymiş gibi bizlere burada muamele uyguladı. Burada şiddete maruz kaldık. Aramızda hafif şekilde yaralılarımız var. Seçim bitene kadar sandıklara sahip çıkacağız' dedi.

Gelecek Partililer, AKP meclis üyesi adaylarının yaşlı seçmenlerle birlikte oy kabinine girdiğini de öne sürdü.

Jandarma'nın olaya müdahalesinin ardından okul bahçesi boşaltıldı. Oy kullanma işlemleri kaldığı yerden devam etti.

haber: enpolitik


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °