Talihlilerin hepsi AK Partili olunca sosyal medya ayağa kalktı

AK Partili Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesapları üzerinden bisiklet çekilişi gerçekleştirdi. Çekilişi kazananlar arasında genellikle AK Parti ve MHP'ye yakın isimlerin olması ve kamu çalışanları olması sosyal medyay

Güncel 6.06.2021 08:33:54 0
Talihlilerin hepsi AK Partili olunca sosyal medya ayağa kalktı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için 1 Haziran’da sosyal medya hesabından düzenlediği bisiklet çekilişinin sonuçları açıklandı. Açıklanan listede yer alan 10’u asıl, 5’i yedek olmak üzere 15 isimden 8’inin AK Parti ve MHP’ye yakın isimler ve kamu çalışanları olduğu ortaya çıktı.

Belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise çekilişin sosyal medya panelleri aracılığıyla yapıldığı ve herhangi bir müdahalede bulunulmadığı savunuldu. Ayrıca sosyal medya üzerinden tepkiler artınca belediyenin hesabından duyurulan kazanan isim listesi paylaşımı da silindi.

Birgün'den Anıl Ataş'ın haberine göre, çekilişin kazananları listesinin başında yer alan isim AK Parti Sapanca Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Uğurlu olurken listedeki diğer isimler şu şekilde:

► Hak İş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir’in eşi Tuğba Gökdemir

► Anadolu Ajansı Muhabiri Yücel Velioğlu

► Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Şefi Ercan Bayram

► Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) çalışanı olan @yks_54 adlı kullanıcı

Yedekler:

► AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Merve Zeynep Özöktem

► Sakarya Ülkü Ocakları Üyesi Aybüke Toska

AYNI İSİM GEÇEN SENE DE KAZANMIŞ

Öte yandan çekilişin kazananlarından Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Şefi Bayram’ın geçen yılki “çekilişte” de bisiklet kazandığı ortaya çıktı.

ÇEKİLİŞİ KAZANANLARA İLİŞKİN PAYLAŞIM SİLİNDİ

Durumun kamuoyunda tepki çekmesinin ardından bir açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, “10 kişiye 10 Bisiklet” çekilişi hakkında bir açıklama yaptı. Tepki çeken duruma ilişkin 'haksız itham' yorumu yapılan açıklamada, çekilişin Twitter paneli üzerinden gerçekleştirildiği ve otomatik olarak sonuçlandığı kaydedildi.

Öte yandan belediyenin sosyal medya hesabından çekilişi kazananlara ilişkin paylaşımın da silindiği görüldü.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °