İYİ Partili Başkan'a yumruklu saldırı

İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, Adana’da yumruklu saldırıya uğradığını söyledi. Yaşananlara ilişkin açıklamada bulunan İnan, “Plakasız bir araç̧ ile takip etmişler. Pozantı’da yemek için mola vermiş

Güncel 2.06.2021 08:49:28 0
İYİ Partili Başkan'a yumruklu saldırı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Hatay programına katılan İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, Adana’nın Pozantı ilçesinde bir tesiste dün akşam saat 22.00 sıralarında yumruklu saldırıya uğradığını söyledi.

Mümin İnan, Niğde'de düzenlediği basın toplantısında, uğradığı saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Biz çalışmalarımıza devam ederken dün Hatay programımız vardı. Çok başarılı geçen bir Hatay programıydı. Hatay programını tamamladık. Sayın Genel Başkanımız uçakla Ankara’ya döndü. Biz onu havaalanından uğurladıktan sonra diğer ekip çok kalabalık bir şekilde Ankara yoluna düştük. Bunların içerisinde milletvekili arkadaşlarımız, grup başkanımız, grup başkanvekillerimiz, teşkilatlardan sorumlu arkadaşlarımız kalabalık bir biçimde Pozantı’da yemek tesisinde yemek molası verdiklerini söylediler.

Adana Milletvekilimiz (Metanet Çulhaoğlu) kendilerinin orada olduğunu bizi de oraya davet ettiklerini söyledi. Biz de Niğde ekibi olarak oraya gittik. Arkadaşlarla konuştuk, durum değerlendirmesi yaptık. Ortada görünen herhangi bir olağanüstü bir durum yoktu. Ankara misafirlerimizi yolcu ettik. Biz Adana Milletvekili, Ankara Milletvekili, Muğla Milletvekili orada sohbete devam ettik.

'PLAKASIZ ARAÇLA TAKİP ETMİŞLER'

Daha sonra kalkalım diye bir hareketlenme oldu, bazı arkadaşlar lavaboya gittiler. Ben de elimi yıkamak üzere lavaboya çıktım ikinci katta olan. Ellerimi yıkadığım esnada hızlıca lavabonun kapısının açıldığını gördük. Kafamı çevirdiğimde kulak bölgeme ve sırtıma yumruklu saldırıya maruz kaldık. Ben dönüp ‘ne oluyor’ diye karşılık verince, savunma pozisyonu alınca ilgili şahıs panikleyerek hızlıca o mekandan uzaklaşmaya başladı.

İkinci kat olunca merdivenleri çok hızlı bir biçimde indi. Oradaki arkadaşlar yakalamaya çalıştılar, oradaki çalışanlar dahil. Ben seslenince 'Tutun' diye maalesef tutulamadı. İlgili şahıs kendisini çalışır vaziyette hazır bekleyen ön ve arka plakaları sökülmüş araca hızlıca gitti. Araç ters istikamete hareketlendi.

'ORADAKİ POLİSLER ŞAHİT OLDU'

Orada polisler vardı, şahit oldu. Dolayısıyla oradaki polis arkadaşların da şahitliğinde karakola gittik. Pozantı Karakolu'na. Pozantı Karakolu'nda ifadelerimizi verdik. Daha sonra arkadaşlar doktor raporu için hastaneye götürdüler. Hastanede üzerimde herhangi bir yaralama başka bir durum olmadığını gördü doktor. Dolayısıyla raporumuzu hazırladı. Biz karakola tekrar döndük. Ben özellikle Pozantı Emniyetini tebrik ediyorum çok ilgilendiler ve en kısa süre içerisinde bu olayı çözeceklerini söylediler. Hassasiyetle işin üzerinde durduklarından eminim.'

'YILLARDIR POLİTİKADAYIM İLK DEFA FİZİKİ SALDIRIYA UĞRUYORUM'

Saldırının ardından hemen Genel Başkan Meral Akşener ile Teşkilat Başkanı Koray Aydın'a bilgi verdiklerini belirten İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, şunları söyledi:

'Genel Başkanımız Meral Akşener, Genel Sekreterimiz Uğur Poyraz Bey’i bu konuda görevlendirdi. Uğur Poyraz Bey Adana Emniyeti ile Adana Başsavcılığı'yla gerekli görüşmeleri yaptıktan, ifadelerimizi verdikten sonra Niğde’ye intikal ettik.

Tabii bu olmaması gereken bir hadise. Ben yıllardır politikadayım ilk defa bu politikanın içerisinde Niğde'de olsun Niğde’nin dışında olsun fiziki bir saldırıya ilk defa maruz kalıyorum. Ben böyle bir durumun Türkiye’de yaşanmasından da son derece üzgünüm. Ne bana ne başka bir politikacıya böyle bir hadisenin yapılması kabul edilir bir durum değildir.'

'BANA SALDIRAN KİŞİLERİ TANIMIYORUM'

Mümin İnan, İçişleri Bakanlığı'nın konu üzerinde hassasiyetle durmasını ve özellikle muhalefete yöneltilen ifadelerin daha özenle seçilmesini istediğini söyledi. Doğal olarak emniyetin saldırganları tanıyıp tanımadığını, herhangi bir husumeti bulunup bulunmadığını sorduğunu ifade eden İnan, 'Bana saldıran kişileri tanımıyorum. Dolayısıyla hangi düşüncede hareket ettiklerini bilmiyorum. Herhangi bir kişiyi töhmet altında bırakmak istemem. Emniyet hassasiyetle çalışıyor. Emniyetin bulgularından sonra bu işin arkasında kimlerin olduğunu ifade edebiliriz' dedi.

'HİÇ KİMSEYE PUSU KURULMAYAN BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUM'

Saldırının duyulması üzerine Türkiye’nin her yerinden sayısız telefon ve destek mesajı aldığını belirten İYİ Parti'li İnan, bu nedenle basın toplantısıyla sağlığı ve durumuyla ilgili insanları bilgilendirmek istediğini söyledi.

'Hiçbir siyasetçiye, hiç kimseye pusu kurulmayan, darp ve başka bir fiziki müdahale yapılmayan bir ülkede yaşamak istediğini' ifade eden İnan, devletin, İçişleri Bakanlığı'nın bu ülkede yaşayan herkesin can güvenliğinden sorumlu olduğunu, bu nedenle bu konuda daha hassas davranılmasını beklediğini söyledi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °