Süper Lig'de 'şike ve teşvik' bombası! Galatasaray, UEFA'ya başvurdu, TFF'ye mektup gitti

Süper Lig'de Beşiktaş'ın şampiyon olmasının ardından gündemi sarsacak gelişmeler yaşanıyor. Kulüpler Birliği, ligin son 8 haftasının araştırılmasını istedi. Galatasaray, TFF ve UEFA'ya başvurdu.

Güncel 28.05.2021 15:20:36 0
Süper Lig'de 'şike ve teşvik' bombası! Galatasaray, UEFA'ya başvurdu, TFF'ye mektup gitti

Süper Lig’in bitmesinin üzerinden iki hafta geçti. Beşiktaş ‘ın çifte kupalı şampiyonluk kutlamalarının ardından TFF’ye bomba etkisi yaratacak bir mektup gönderildi. Kulüpler Birliği tarafından gönderilen mektupta ligin son 8 haftasının incelenmesi isteniyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu tarafından 2020-21 sezonunun son 8 haftasıyla ilgili şike ve teşvik iddialarının araştırılması için talep oluşturuldu. Kulüpler Birliği Vakfı, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin Karagümrüklü futbolcular için “Ölene dek araştıracağım” demesinin ardından Etik Kurulu’nu göreve çağırdı. 

GALATASARAY, TFF VE UEFA'YA BAŞVURDU
Hürriyet'ten Tahir Kum'un yazısına göre, Kulüpler Birliği Vakfından atılan bu adımın ardından bir hamle de Galatasaray’dan geldi. Sarı kırmızılı ekip Beşiktaş’ın Atakaş Hatayspor’u 7-0 yendiği maçın öncesinde iki takımın Kamerunlu futbolcuları Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesine yönelik TFF ve UEFA’ya talepte bulundu.

Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong’a milli takım sözü verdiği ve sonrasında Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası, Galatasaray’ın başvuru gerekçelerinden biri oldu. 


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °