Bakan Yanık'tan skandal 'kadına şiddet' cevabı: Tolere edilebilir düzeyde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, koronavirüs döneminde yaşanan kadına şiddet olaylarındaki artışın "Tolere edilebilir düzeyde" olduğunu söyledi. Yanık'ın sözleri sosyal medyada büyük tepki çekerken, Nar Kadı

Güncel 22.05.2021 20:01:32 0
Bakan Yanık'tan skandal 'kadına şiddet' cevabı: Tolere edilebilir düzeyde

Göreve geldiği günden bu yana hem attığı eski tweet'ler hem de yeni açıklamaları ile tartışma yaratan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu kez kadına şiddet ile ilgili skandal ifadeler kullandı.

BirGün'ün haberine göre, Meclis'te kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması için kurulan komisyonda konuşan Yanık, koronavirüs salgını sürecinde kadına şiddet olaylarının artması ile 'Tolere edilebilir düzeyde bir artış' yorumunda bulundu.

'CİDDİ BİR YÜKSELME GÖRÜYORUZ'

2020’nin Şubat ve Mart aylarında şiddet vakası sayısının, 'Tolere edilebilir oranda' arttığını anlatan Yanık, Nisan 2020'de düşüş gösteren sayının tekrar arttığını belirterek şunları kaydetti:

'2020 beraberinde bir akut dönemi de ifade ediyor. Pandemi sebebiyle oluşan ve alışkanlıkları bir anlamda değiştiren, şiddeti oransal olarak değilse bile yoğunluğunu biraz daha artıran bir dönemden bahsediyoruz. Ocak 2020 itibarıyla 19 bin 582 olan sayı, Şubat-Mart'ta tolere edilebilir sayılarla artarken Nisan 2020'de ciddi bir düşüş gösteriyor.

Sonra tekrar artmaya başladığını görüyoruz. Pandeminin etkilerinin, nisanda hayata tutunma çabası devam ederken, sonrasında o stresin oluşturduğu ciddi yükselmeyi görüyoruz. Daha sonra tekrar pandemi öncesine ilerlediğini görüyoruz.'

'BİZ TOLERE ETMİYORUZ'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın skandal açıklamasına tepki gecikmedi, sosyal medyada birçok kullanıcı '#BizTolereEtmiyoruz' etiketini kullanarak Yanık'a tepki gösterdi.

Nar Kadın Dayanışması'ndan yapılan açıklamada da 'Kadına yönelik erkek şiddetini, kadın cinayetlerini meşrulaştıran aile ve sosyal hizmetler bakanını #BizTolereEtmiyoruz faillere cesaret veren, hayatlarımızı hedef alan kadın düşmanı politikalarınızı #TolereEtmiyoruz' ifadelerini kullandı.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °