Gelecek Partili Niyazi Ertaş: “Gelecek Partisine ihtiyaç var”

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş ile Gelecek Partisi ve Afyonkarahisar hakkında yapmış olduğumuz röportajı siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Ropörtaj 11.05.2021 08:55:59 0
Gelecek Partili Niyazi Ertaş: “Gelecek Partisine ihtiyaç var”

ENPOLİTİK: Merhaba, okuyucularımız için biraz kendinizden bahseder misiniz?

ERTAŞ: 1958 Afyon doğumluyum, 1977 Afyon İmam Hatip okulu mezunuyum. 1978-1980 Adalet Partisi Gençlik Kolları başkanlığı yaptım. 1982-2012 Tapu Kadastro ve Devlet Su İşlerinde Teknik personel olarak görev yaptım ve emekli oldum. Ticaretle ilgileniyorum, Gelecek Partisi Afyon İl Başkanı görevindeyim. Evli 2 çocuk babasıyım, 3 Torunum var.

ENPOLİTİK: Gelecek Partisine Afyonkarahisar’da ilgi ne durumda?

ERTAŞ:  Gelecek Partisi çok yeni bir parti ama kuruldu, teşkilatlandı çok iyi bir konuma geldi.  Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da iyi bir konumda, özellikle üzerine vurgulayarak söylemek istiyorum. Afyon da daha iyi olmak zorundayız, çünkü sayın Davutoğlu’nun kıymetli eşi Afyonludur. Biz burada başarı sağlamak zorundayız başaracağız ve en iyi Afyon olacağına inanıyorum.

ENPOLİTİK: Afyonkarahisar’ın en büyük sorunları nelerdir?

ERTAŞ:  Afyon’un en büyük sorunu başta işsizlik. Biliyorsunuz Türkiye çapında olduğu gibi Afyonda’da çok büyük fabrikalarımız kapandı. Şeker fabrikası, kağıt fabrikası, süt kurumları, et ve balık vs. şimdi bunları bir araya getirdiğimizde, çok büyük bir işsizlik zuhur etti. Bu işsizliği vakıflarla yardımlarla kapatmak istiyorlar ama bu açık tabii ki kapatılmaz. İkinci sorunumuz  trafik bunun yanında birde  iktidara güzel görünmek yaranmak için bazı belediye başkanları çok büyük şekilde Suriyeli ve Afganlı göçü aldı ve bunların ızdırabını taşıyor. Akabinde yatırım olarak çok büyük rakamlar telaffuz edildi ama yatırım yok her tarafta park bahçe yapılmaya başlandı ele alınacak faydalı bir yatırım yok Afyon’da Millet bahçesi halk bahçesi var ama bir iş bahçesi açan yok.

ENPOLİTİK: Halk bu durumda ne düşünüyor?

ERTAŞ: Halk sindirilmiş durumda, cezalar zaten malum. Halk tedirgin bir vaziyette. Gelecek Partisi de zaten bunun için çıkmıştır yola korkuyu  yenmek için baya da mücadele veriyoruz . Geçmişten gelen birikimimiz var. Halk korkutulmaya çalışıyor ama bedelini çocuklarımız öder.

Siz hak vermiyor musunuz? Eğitimde hiç mesafe ilerlememiş 20 senede kopmuş vaziyete gelmişiz. Ekonomide dibe vurmuşuz. Bu çocuklardan ne beklenir akşam torunumla beraberdim ve çok üzgündü.

ENPOLİTİK: Neden?

ERTAŞ:  Ekranın karşısında, senelerdir duruyorum dersleri kaçırmamak için gözlerim bozuldu göremiyorum artık diyor dede beni doktora götürür müsün diyor. Daha ortaokul 1. Sınıf öğrencisi birkaç arkadaşı daha bu durumdan dertli hemen hemen hepsinde bu durum var aslında gündeme gelmesi gerek çocuklarda zihinsel ve göz bozukluğuna sebep olmaya başladı yarın bu çocuklar Türkiye’ye bedel ödeyecekler.  Bugün gözü yarın zihinsel düşünebiliyor musunuz? Saatlerce ekran başında aldıkları eğitimde tartışılır bir durumda.  Benim ilkokul seviyesinde aldığım eğitimi onlar alamıyor. Eğitim yok

Bizim için çok önemli olan çevreyolunu alıp başka tarafa götürmek istiyorlar. Ekmek, aş sıkıntı büyük Genel Başkanımızla sürekli görüşüyoruz planlar yapıp Afyon halkını refaha huzura kavuşturmak istiyoruz. Gelecek Partisine ihtiyaç var deneyimli ekip ile iktidara talibiz.

ENPOLİTİK: Bu güzel konuşma için teşekkür ediyorum.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °