Selçuk Özdağ’dan Cumhurbaşkanlığına kritik sorular

Farklı kamu kurumlarında çalışıyor görünen isimlerin üç hatta dört farklı maaş aldığına dair iddialar üzerine Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ tarafından Cumhurbaşkanı’na yazılan bir mektupla; bu isimlerin

Güncel 6.04.2021 11:31:49 0
Selçuk Özdağ’dan Cumhurbaşkanlığına kritik sorular

Türkiye’nin gündemini meşgul eden konulardan birisi de kamu kurumlarında ve özellikle kamu kurumlarının yönetim kurullarında çalışan isimlerin, farklı adlar altında üç, dört farklı maaş aldığı iddialarıydı.  Konuyla ilgili Gelecek Partisi’nden önemli bir adım atıldı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ tarafından hazırlanan ve imzalanan belgeyle Cumhurbaşkanı’na birçok yerden maaş alan kişiler hakkında açıklama yapması istendi.

“GELECEK PARTİSİ OLARAK SESLENİYORUZ”

Kaldırıldığı söylenen maaş iddialarıyla ilgili resmi bir açıklama gerektiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Uzun zamandır Türkiye’nin gündeminde olan kamudaki yönetim kurulları ve yönetim kurulları üyelerinin sayıları ve bu yönetim kurulu üyelerinin bir, iki, üç, dört ve daha fazla yerden maaş, ücret ve huzur hakkı aldıkları sürekli olarak konuşuluyor. Bunlarla ilgili kamuoyunda bir kafa karışıklığı var. Hükümet kanadı, koalisyon hükümeti bunu kaldırdıklarını; iki, üç, dört yerde görev yapanların tek yerden maaş aldıklarını söylüyorlar.  Ama bir belgeyi veyahut da bununla ilgili bir kanun teklifini, bununla ilgili bir yönetmeliği kamuoyuyla paylaşmıyorlar ve biz buradan Gelecek Partisi olarak sesleniyoruz” dedi.

“TÜRKİYE ADINA PAYLAŞMAKTAN GURUR DUYACAĞIZ”

Hangi soruları sorduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Cumhurbaşkanı’na bugün bir mektup yazdık. Aynı zamanda CİMER’e yazdık, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na yazdık. Türkiye’deki kamuda ne kadar yönetim kurulu üyelikleri var ve bu üyelerin isimleri nelerdir? Bu üyelerin kaç yerden maaş, huzur hakkı ve ücret aldıklarını ve yıl sonunda temettü paylarından yani karlardan yılda ne kadar ikramiye aldıklarını sorduk. Şimdi göreceğiz. Bununla ilgili resmi olarak bir belge bir bilgiyi kamuoyu ile paylaşacaklar mı? Bilgi edinme yasası çerçevesinde sorduğumuz sorulara cevap verecekler mi? Eğer verirlerse bunu şeffaf bir Türkiye adına, demokratikleşen bir Türkiye adına paylaşmaktan gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIN HAKKINI VE HUKUKUNU SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’deki açık ve yoksulluğa dikkat çekerek açıklama yapılmasını isteyen Özdağ,“Eğer paylaşmazlarsa bu şayialar ve de bu konudaki şaibeler, iddialar devam edecek ve de Fahrettin Altun’un bir yönetim kurulu üyeliği yaparken ‘Evet ben huzur hakkı alıyorum ama onu bir vakfa, hayır kurumuna bağışlıyorum’ dedi ama o hayır kurumunun adını vermedi. Ne kadar bağışladığını açıklamadı. Belgeler sunmadı. Aynı konu sadece Fahrettin Altun için değil buralarda görev yapan on binlerce insan için geçerlidir. Türkiye’de işsizler varken, asgari ücretle hayatını idame ettirmeye çalışan, intiharların olduğu bir ülkede, açlığın, yoksulluğun olduğu bir ülkede bu konuda açıklama yapılmaması Türkiye adına talihsizlik olur, demokrasi talihsiz olur. Açıklama yapmaya davet ediyoruz. Bugün Gelecek Partisi olarak yaptığımız budur ve de Türkiye’de yaşayan vatandaşların hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MEKTUPTA ŞU SORULAR YER ALDI:

1 – Türkiye’de kamu kurumlarının yönetim kurullarında kaç kişi çalışmaktadır?

2 – Bu yönetim kurullarında çalışan kişiler kimlerdir?

3 – Bu yönetim kurulu üyelerinden her biri kaç farklı yerde görev almaktadır?

4 – Yönetim kurulu üyesi olan bu kişiler kaç yerden ayılık, huzur hakkı almaktadır? Bu kişilere ayılık ve yıllık olarak ne kadar meblağ ödenmektedir?


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °