Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı: Kadına şiddeti 10 misli artırdı

Basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu'nun gündeminde İstanbul Sözleşmesi vardı. Karamollaoğlu, "Kanunlar çıkardık, İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etti Türkiye. Ne oldu? Kadına şiddet 10 misli artt

Güncel 10.03.2021 13:06:04 0
Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı: Kadına şiddeti 10 misli artırdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasına Orta Doğu'daki politikalara değinerek başlayan Karamollaoğlu, şunları söyledi: 'Bizim tarihi hadiseler değerlendirirken yaklaşık son 120 küsur seneye dikkat etmemiz icap eder. Orta Doğu'da 2 bin senedir farklı bir yaşantı vardır. Kudüs ile ilgili her inanç sahibinin hak iddiaları vardır. Bunlar birlikte Kudüs'te yaşamaya ikna edilmişlerdir. 

'NASIL AĞLAMAYACAĞIZ HALİMİZE?'

İsrail ancak ikinci dünya savaşından sonra özellikle Amerika, İngiltere ve Rusya'nın bir araya gelip yaptıkları bir anlaşma neticesinde 1947 yılında kurulmuş, 1948 yılında da devlet olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada biz öyle bir garip manzarayla karşı karşıyayız ki İsrail'in kuruluşuna direnen bütün Müslüman ülkeleri İsrail'i tanıma noktasında sıraya girmişlerdir. Nasıl olup da biz ağlamayacağız halimize?

'BU BÖLGEYİ KANA BULAMAK İSTİYORLAR'

Bu bölgeyi kana bulamak istiyorlar. Büyük Orta Doğu projesi denen projenin adı Büyük İsrail projesidir.  Erbakan hocamız 50 sene önce bu tehlikeye işaret etmiştir. 

'İSLAM ÜLKELERİ ÜZERİNDE OYNANAN PYUNA İŞARET EDİYOR'

Darmadağın olduk. Yaklaşan tehlikeyi hiç görmeden birbirimizi boğazlamakla mükellefiz. İşte Irak, Suriye, Yemen, Mısır, Libya, Sudan. Nereye bakarsak bakalım kan ve gözyaşı. Hepsi İslam ülkelerinin üzerinde oynanan oyuna işaret ediyor.

Ülkemizi dış politikada duyarlı olmaya davet ediyorum. İktidar dış politikayı yeniden şekillendirmeye başladı ama siz hala ABD'yi ve İsrail'in stratejik ittifak olarak görürseniz dünyanın kana bulanmasına engel olamazsınız.'

'ŞİDDETLE KINIYORUM'

Gazeteci Levent Gültekin'e yapılan saldırıya ilişkin konuşan Karamollaoğlu, 'İki konudaki şiddet bizi üzüyor. Bunlardan bir tanesi gazetecilere karşı yapılan şiddettir. Fikir insanlarına uygulanan şiddetin altında ne yatıyor anlamak mümkün değil. Son zamanlarda gazetecilere saldırıların olduğuna şahit oluyoruz.

2019'da 34 gazeteciye saldırı olmuş. 2020'de 17 gazeteci saldırıya uğramış. biz adım adım bir rekora doğru gidiyoruz. Gültekin'in fikir ve düşüncelerine hiç itibar etmememe rağmen ona yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum' dedi.

'2020'DE 300 KADIN KATLEDİLDİ'

Karamollaoğlu'nun bir sonraki gündemi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye'deki kadına şiddetti. Karamollaoğlu, Türkiye'de son dönemlerde kadına şiddetin arttığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

'Son 15 yılın rakamları ortaya atıldığında bu şiddetin 10 misline adar arttığına şahit oluyoruz. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. 2020'de 300 kadının katledildiği raporu var önümüzde. 170 kadının ise ölümü şüpheli olarak kayıtlara alınmış. Kadınlar arasında yapılan anketlerde görülüyor ki kadınlar en çok şiddetten endişe duyuyorlar.

'İSTANBUL SZÖLEŞMESİ KADINA ŞİDDETİ 10 MİSLİ ARTIRDI'

Bu bizim için kanayan yaradır. Bu kanayan yarayı durdurmak için bizler gerekli adımları atmakla mükellefiz. Biz ülkemizde kadına şiddetin olağan bir hadise olarak görülmesini istemiyoruz. Sadece kanun yaparak, sadece hukuki düzenlemelerle bu konunun üstesinden gelmek mümkün değil. Kanunlar çıkardık, İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etti Türkiye. Ne oldu? Kadına şiddet 10 misli arttı. Sadece kanunlar çıkararak değil toplumda gerekli adımları atmalıyız.

'AİLEYİ YOK SAYMANIN YOLLARI ARANIYOR'

Aileyi korumadan kadına şiddeti önleyemezsiniz. Aile toplumun çekirdeği, temeli. İnanca ihtiyaç var. İnancın bu konudaki temel değerlerinin topluma enjekte edilmesine ihtiyaç var. 'Ben onu reddederim.' Et. O zaman başına geline razı olursun. Türkiye'de kadını öne çıkaracağız diye aileyi yok saymanın yolları aranıyor. Evlenme yaşı çıkmış 28'e. Allah akıl fikir versin.'

'BÖYLE GİDERSE TÜRKİYE BORCA MAHKUM DÜŞER'

Ekonominin birinci meselesinin üretim olduğunun altını bu konuşmasında da çizen Karamollaoğlu, 'Milli gelirin artması üretimle gerçekleştiği takdirde o ülkede huzur olur' dedi.

Maliye Bakanlığı'nın 2021'in Ocak ve Şubat aylarında faize 32.5 milyar lira ödediği bilgisini paylaşan Karamollaoğlu, '2019'da aynı dönemde 21.3 milyar lira faize para gitmiş. Birden bire 32.5 milyara çıkmış yani 2 ayda ödenen faiz yüzde 50'den fazla artmış. Böyle giderse Türkiye borca mahkum düşer' dedi.

'İKTİDAR VERGİ MEVZUATINDA MUTLAKA VATANDAŞI DÜŞÜNMELİ'

Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Tarlaların tamamının ekilip biçilmesi lazım. Yeni yatırımlara ihtiyaç var. Onun yapılabilmesi için faizsiz kredilere ihtiyaç var. 

Finansman kurumlarının yatırımları faizsiz olarak destekleyeceği bir yapıya dönüştürülmeleri lazım. Bu gerçekleştirilirse Türkiye'de yeni bir dönem başlar. Bugünkü vergi mevzuatı ile maliyetler üzerinden garibanın omuzlarındaki yükü kaldıramazsınız. İktidar vergi mevzuatında mutlaka vatandaşı düşünmeli.

'ÇİN 8 MİLYAR DOLARA MAL EDERKEN BİZ NASIL 30 MİLYAR DOLARA MAL ETTİK?'

Şeffaf olmak ekonomide çok önemlidir. 100'e yapılacak bir ihaleyi siz 300'e 500'e verirseniz bunun hesabını başlangıçta millet öder ama sonunda siz ödersiniz. 

Nasıl oluyor da Çin bizim İstanbul Havaalanı'ndan daha büyüğünü 8 milyar dolara mal ederken biz bizimkini 30 milyar dolara mal ettik?'

'BÜYÜK İSRAİL PROJESİ GERÇEĞİNİ GÖRÜN'

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, şunları söyledi: 

(Papa'nın Irak ziyareti) 'Biz bu tip diyalogların sağlanmasının faydalı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle bu bölgede yaşayan kardeşlerimi Arapları da Kürtleri de Türkleri de aklı selime davet ediyorum. Size dışarıdan yapılan iltifatlar gerçekleri görmenize engel olmasın. Burada bir plan yürütülüyor. Büyük İsrail projesi gerçeğini görün. Fitneye vesile olmak için atılan adımlar görülmezse çok büyük yanılgıya düşmüş olurlar.'

'ZANLA GERÇEK HER ZAMAN ÖRTÜŞMEZ'

(Siyasi partiler ve seçim yasası içerisindeki 'Hazine yardımı' başlığı ve HDP'nin kapatılması) 'Zanla gerçek her zaman örtüşmez. Zanla hüküm verilmez. Adaletin tecelli etmesini istiyorsanız adli merciilerin vereceği kararı beklemek mecburiyetindesiniz. Bir hükümet sadece siyasi sebeplerden dolayı birilerini dışlamak isteyip de bunların terörle bağlantısı vardır diye karar almaya kalkması hukuku rafa kaldırmak manasına gelir.'


Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °