ABD'deki olayların ardından kabine üyelerinden Trump için flaş çağrı!

Trump destekçilerinin kongre binasını işgalinin ardından Cumhuriyetçiler de dahil olmak üzere birçok kabine üyesinin Trump'ın azledilmesini düşündüğü iddia edildi.

Dünya 7.01.2021 09:41:12 0
ABD'deki olayların ardından kabine üyelerinden Trump için flaş çağrı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçlarını tanımaması sonucu kongrede oylama yapılacağı dün ABD Başkanı miting düzenlemiş, kısa süre sonra da Trump destekçileri Kongre binasını işgal etti.

Olaylarda 4 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Kongre üyeleri sığınaklara götürülürken binanın kontrolü saatler sonra polisin kontrolüne geçti.

Trump'ın taraftarlarına olayı alevlendirici konuşmalar yapmasının ardından Twitter ve Facebook ABD Başkanının önce paylaşımlarını sildi ardından hesabını kilitledi ve 24 saatlik tweet engeli getirdi.

CNN Türk'ün haberine göre, tüm bu olaylar yaşanırken kongre üyelerinden de Trump'ın görevden alınması için çağrılar dile getirilmeye başlandı. İçerisinde Trump'ın partisi Cumhuriyetçilerin de bulunduğu birçok kişi anayasanın 25'inci maddesinin devreye sokulması gerektiğini belirtti.

ABD Anayasasında 25. Madde ne diyor?

Anayasa’nın 25. Maddesi, ABD başkanının kabinesine ya da Kongre’ye başkanın görevini yerine getiremediği durumlarda müdahale etme yetkisi tanıyor.

Söz konusu madde, başkan yardımcısı ve önde gelen yetkililerin başkanın görevini yerine getiremediği yönünde bildirimde bulunabileceğini belirtiyor. Bu aşamada da başkan yardımcısı görevi başkan vekili olarak devralıyor.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °