İranlı 225 milletvekilinden Erdoğan'a tepki: Ayrılıkçı dili şiddetle kınıyoruz!

İranlı 225 milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiire kınama mektubu ile tepki gösterdi: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şaşırtıcı ve beklenmedik ayrılıkçı bir dil kullanmasını şiddetle kınıyo

Güncel 13.12.2020 15:40:26 0
İranlı 225 milletvekilinden Erdoğan'a tepki: Ayrılıkçı dili şiddetle kınıyoruz!

İran Meclisi'ndeki milletvekillerinin neredeyse tamamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'da okuduğu şiir nedeniyle ortak bir kınama metni yayımladı.

'ŞAŞIRTICI VE BEKLENMEDİK'

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İranlı 225 milletvekilinin imzaladığı metinde 'Kendisinden iyi komşuluk, İslam dünyasının birliği, bölgede barış ve istikrarın tesisi beklenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şaşırtıcı ve beklenmedik ayrılıkçı bir dil kullanmasını şiddetle kınıyoruz.' ifadelerine yer verildi. 

Metinde ayrıca, İran topraklarında yaşayanların tek bir millet ve ayrılamaz bütün olduğu yazıldı. İran Meclisi'nde toplam 286 milletvekili bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

İran Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti sırasında başkent Bakü'de okuduğu şiir nedeniyle Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs'ü çağırmış ve sert kınama mesajı iletmişti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiirin İran'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını iddia etmişti.

Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı da İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'i çağırmıştı.

Bakanlık Ferazmend'e, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik mesnetsiz iddiaların ortaya atılması ve İran'da Türkiye'ye yönelik nefret kampanyası açılması karşısında duyulan tepkiyi iletmişti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °