Gelecek Partisi heyeti depremzedelere destek için İzmir'de

İzmir’in merkez üssü Seferihisar ilçesi 6.6 büyüklüğündeki İzmir Depremi nedeniyle Seferihisar’da incelemelerde bulunan Gelecek Partisi Heyeti bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Güncel 31.10.2020 18:28:26 0
Gelecek Partisi heyeti depremzedelere destek için İzmir'de

İzmir’in merkez üssü Seferihisar ilçesi 6.6 büyüklüğündeki İzmir Depremi nedeniyle Seferihisar’da incelemelerde bulunan Gelecek Partisi Heyeti bugün saat 12.30’da Konak Medyanı Saat Kulesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi heyeti, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir, Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cesim Gökçe ve Yönetim Kurulu Üyesi Afet ve Acil Durum Uzmanı Burçak Başbuğ Erkan katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Özdağ konuşmasında ”İzmir’de insanları depremin değil, binaların öldürdüğünü bir kez daha gördüklerini ifade etti. Yıkılan binaların olduğu bölgeye iskan verenlerin bu yıkımdan sorumlu olduğuna vurgu yapan Özdağ, “Çok sayıda hasarlı bina var. Bu binaların hasar tespiti yapılmalı bir an önce. Seferihisar’da insanların depremden çok zarar görmediğini, deprem sonrası meydana gelen su taşması sonucu işletmelerin sular altında kaldığını gözlemledik. Japonya, Amerika depremi halletmişken bizim depreme kader dememiz mümkün değil. İzmir’de hiçbir tedbir alınmamış ” dedi.

BİNALARIN İVME DEĞERLERİ DE YIKIMIN BİR SEBEBİ

Yönetim Kurulu Üyesi Afet ve Acil Durum Uzmanı Burçak Başbuğ Erkan ise deprem riski olan fay bölgelerinde binaların ivme değerlerinin hayati önem taşıdığını ifade ederek, “Binalar yer etüdüne, ivme değerine, mühendisliğe dikkat edilerek inşa edilmeli. Ama İzmir’de buna dikkat edilmeden inşa edilmiş. Bir betonarme bina en az 400 gal teknik kuvvete göre inşa edilmelidir. Mesela özellikle birinci ve üçüncü derecede deprem bölgelerinde buna dikkat edilir. Ama İzmir’de ivmeler 200 gal altında, Bayraklı’da ise binaların ivme değeri 180 gal altında. Ruhsat alırken bunlara dikkat edilmesi gerekirken yok sayılmış. Binaların yıkılmasının bir sebebi de bu” diye konuştu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °