Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı: Gelecek sene erken seçime gidin

Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP lideri Bahçeli'ye bir seçim çağrısı da Davutoğlu'ndan geldi. Bahçeli'nin memleketinden seslenen Davutoğlu "Osmaniye'den Bahçeli'ye bir çağrı yapıyorum. Gelecek sene erken

Güncel 10.10.2020 17:59:20 0
Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı: Gelecek sene erken seçime gidin

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP lideri Bahçeli'ye bir seçim çağrısı da Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan geldi. Bahçeli'nin memleketinden çağrı yapan Davutoğlu 'Gelecek sene erken seçime gidin. Gelecek Partisi'nin gücünü görün' dedi.

Davutoğlu, Osmaniye İl Kongresi'nde de partililere seslendi. Doğu Türkistan üzerinden hem hükümeti hem de Bahçeli'yi hedef alan Davutoğlu 'İktidara, Bahçeli'ye soruyorum: Doğu Türkistan'a, Kaşgarlı Mahmud'un mirasına sahip çıkmanızı engelleyen kimdir, hangi menfaattir, hangi çevredir...' diye konuştu.

Bahçeli'nin kendisini hedef almasını da değerlendiren Davutoğlu, “Herhalde bir iş bölümü var, Erdoğan, açıkça meydan okumamızdan sonra bize yönelik söylemlerini durdurunca bu rolü Bahçeli ve Perinçek üstlenmiş gibi gözüküyor' ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Bize gözdağı verenlere şunu söyleyeyim: Biz milletin gönlüne girmek adına hangi tehdit üzerimize gelirse bilsinler ki; milletin sinesine sığınır, 15 temmuz gecesi direndiğimiz gibi direniriz. 15 Temmuz'da darbecilerin içinde bulunanların en yakınları en üst devlet makamlarına gelmiş ama sıradan biri aldatılarak bir toplantıya gitmişse yedi sülalesi cezalandırılmış. Cumhurbaşkanının aldatılma hakkı var da sıradan insanların aldatılma hakkı yok mu?

Eski partimizde şeffaflık yasası çıkarmak istediğimizde 'ilçe başkanı bile bulamazsın' dediler. Gelecek Partililere sesleniyorum: Böyle birlerinin bizim ilçe başkanımız olmaya asla hakkı yoktur. Gitsinler başka kapılarda çıkar arasınlar.

'GELDİĞİNİZ YERİ UNUTMAYIN'

Millete sabır tavsiye edenler, senede 1 gün gidecekleri Ahlat Sarayı için masraf yapıyorlarsa önce tavsiyelerinin gereğini kendileri yapacaklar. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum: Geldiğiniz yeri unutmayın. Erdoğan'a sesleniyorum: Kibre, lükse, israfa, şatafata son verin. 

Cengiz Dağcı'nın naaşını Kırım'a Dışişleri Bakanı iken ben getirdim. Türk Dünyası konusunda bize kimse ders veremez. Hele hele Türkçeyi doğru düzgün konuşamayanlar Türkçe konusunda hiç ders veremez.

Buradan söylüyorum. Gelecek Partisi olarak iktidara geldiğimiz gün asgari ücretliden vergiyi kaldıracağız. Asgari ücretliden vergi alacaksınız ama son 5 yılda bütün ihaleleri almış müteahhite vergi istinası getireceksiniz.

'ÇOK ÇOCUKÇA BİR ŞEY'

Başbakanlık yaptığım dönemde terörle mücadele sürerken gittiğim Diyarbakır’da Cuma namazı çıkışı toplanan vatandaşlar Kürtçe 'Başbakan' anlamına gelen 'Serok Vezir Davutoğlu' diye tezahürat yapmışlardı. Bahçeli bunu eline aldı ve bana karşı kullanmaya çalışıyor. Çok çocukça bir şey. Toroslar’ın zirvesinde doğmuş, Horasan lehçesini kaybetmemiş bir annenin dizinde, Türkçe ninnilerle büyümüş olan ben, Davutların Ahmet, Dicle’nin kenarında kendi ana diliyle Kürtçe ninnilerle büyümüş Kürt kardeşlerimizin diline de aynı saygıyı gösteririm.

'KARDEŞLİĞİMİZİN ARASINA KİMSE GİREMEYECEK'

Bunlar istiyorlar ki Kürtler bir partiye oy versin, Türkler bir partiye. Sünniler bir partiye, Aleviler bir partiye. Ama biz bu topraklarda Cihan Devleti kurmuş olanlar şunu biliriz, eğer Selçuklu ve Osmanlı yönettiği halkın örfüne, diline saygı göstermeseydi bin yıllık devlet gelenekleri bu topraklarda sürmezdi.

Cumhuriyetimizin bekası da vatandaşlarımızın kültürüne, diline saygı göstermekle, bunları hakaret unsuru olarak görmemekle olur. Bana her fırsatta 'Serok' diyen Bahçeli bunun için rahatsız. Bizim Güneydoğu’da, Doğu’da bu kadar hızlı örgütlenmemiz nasıl oradaki etnik bazlı bir partiyi rahatsız ediyorsa, İç Anadolu’da, Karadeniz’de, geri kalan yerlerde itibar görmemiz de diğer partileri rahatsız ediyor. Fakat bizim kardeşliğimizin arasına kimse giremeyecek.

'ERDOĞAN DA BAHÇELİ DE SUSUYOR'

Bahçeli'nin Kürtçe dilinde yapılan bir tezahürat için bizi hedef aldığı vakitlerde, ilk Türkçe lügat olan Divan-u Lügatit Türk’ün yazarı Kaşgarlı Mahmud’un diyarında, bizim ata yurdumuzda her gün Uygur kardeşlerimiz işkence altında ve Sayın Bahçeli susuyor, Erdoğan susuyor. Bu utanç vesilesidir. Sayın Bahçeli’nin bize sesi çıkıyor, Erdoğan gerektiğinde her şeyi söylüyor ama Çin’e gelince ses yok. Kaşgarlı Mahmud’un torunlarına sahip çıkmanızı engelleyen nedir? Hangi menfaattir? Hangi çevredir? Bunu söyleyin! İşte meydan okuyorum. Çin’in zulmüne karşı 39 ülkenin imza attığı bir bildiriye imza atmamak da bu hükümetin gelecek nesillere bıraktığı bir yüz karasıdır.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye  'Ülkeyi seviyorsan 'yeter artık' de ve Türkiye'yi seçime götür' çağrısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı ile bir tartışma ortamımız olursa, Zoom üzerinden de, stüdyoda da olur. Ben Trump kadar cesur olacağını düşünmüyorum. Ama Trump yapacaksın derse, Erdoğan mecburen yapar' demişti. 


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °