Gelecek Partisi’nden cevap bekleyen sorular!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Konya’da Şehir Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirecek. Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erd

Güncel 2.10.2020 12:35:05 0
Gelecek Partisi’nden cevap bekleyen sorular!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da şehir hastanesi başta olmak üzere kentte tamamlanan diğer yatırımların açılışını gerçekleştirecek. 
Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Şehir Hastanesi açılışı öncesinde bazı sorular yöneltti.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından bazı yerel gazetelere verilen ilanda şu soruların yanıtı istendi;


*’Devletin cebinden 1 kuruş çıkmadan bu hastaneler yapılıyor’ demiştiniz. Müteahhit şirkete Konya Şehir Hastanesi için devlet bütçesinden aylık kaç milyon lira ödüyoruz?
*Devlet, müteahhide kira ücretini 25 yıl boyunca ödeyecek mi?
*Bu durumda şehir hastanesine 2 yıl boyunca devlet kiracı, müteahhit mülk sahibi mi oluyor. 
*Müteahhide ödenecek kira ücretinin her yıl döviz kuruna bağlı olarak artacağı artacağı doğru mudur ? Bu durumda 25 yıl boyunca sürecek kur riskini  devlet mi üstlendi?
*Müteahhide ödenecek 3 yılllık kira bedeli ile devlet bütçesinden müliketi develete ait olacak kaç şekilde kaç yataklı bir şehir Şehir Hastanesi yapılabilir?
*Kira dışında müteahhide 25 yıl boyunca binaların bakım ve onarımı için de ayrıca bir ödeme yapılacağı doğru mudur?
*Müteahhitle yapılan sözleşmeden doğan uyuşmazlıklar için Türk mahkemeleri mi yoksa Londra merkezli tahkim mi yetkili?
*Müteahhide hasta doluluk garantisi verildiği için Eğitim Araştırma Hastanesi gibi gibi devlet hastanelerinin yatak kapasitesinin azaltıldığı doğru mudur?
*Şehir hastaneleri ile ilgili bir mitinginizde ‘Sağlık için, halkımız için Şehir Hastaneleri zarar ediyorsa da edelim be’ demiştiniz. Şehir Hastanesi'nde zarar eden devletse kar eden müteahhit mi oluyor?


Gelecek Partisi verdiği ilanda ayrıca Ahmet Davutoğlu döneminde müjdesi verilen ancak henüz yapımı tamamlanamayan Konya Metrosu, Konya Çevre Yolu’nun akıbeti de soruldu.
 


Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °
Çarşamba 36.6 ° / 25 °