Belediye başkanlarının yetkisini elinden alan skandal karara Gelecek Partili isimlerden sert tepki

AK Parti’nin büyük şehirlerde yaşadığı yerel seçim yenilgisinin ardından ortaya çıkan ve seçilmiş Belediye Başkanlarının, belediye şirketlerine yönetici atama yetkisini elinden alan düzenlemeye Gelecek Partili isimlerden sert tepki ge

Güncel 30.07.2020 21:26:04 0
Belediye başkanlarının yetkisini elinden alan skandal karara Gelecek Partili isimlerden sert tepki

Danıştay’ın, belediye başkanlarının söz konusu yasanın iptali için yaptığı başvurusuna olumsuz yanıt vermesini değerlendiren Doğan Demir, “Belediye şirketlerine atama yetkisi başkanlardan alınıp meclise verildi, büyükşehirleri kaybetmeselerdi bu kararı alırlar mıydı? Nereden baksan tutarsızlık” dedi.

Mehmet Ali Pulcu, kararı “Seçilmişlerin yetkilerinin budanmasının bir başka örneği” olarak yorumlarken, Selim Temurci ise şu ifadeleri kullandı:

Seçilmiş belediye başkanlarının, belediye şirketlerine yönetici belirleme hakları ellerinden alınarak bu yetki belediye meclislerine devrediliyor. Büyükşehirlerin çoğu kaybedilmemiş olsaydı, iktidar böyle bir yola başvurur muydu? Vicdan sahibi herkes bu sorunun cevabını biliyor. Kaybedilen belediyelere ya kayyum, ya yetki sınırlaması diyerek belediye başkanlarını etkisiz hale getirmek en hafif ifadeyle millete saygısızlıktır. Kaybetmeyi yönetmek bir erdemdir. İktidar; kaybetmeyi kabul etmeyerek, kuvvetler birliği anlayışıyla ülkeyi felakete sürüklüyor.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °