Ayasofya İmamının FETÖ’yle bağlantısı olduğu ortaya çıktı!

Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması kararının ardından gerçekleşen ilk namazda görev alan imamlardan birinin, FETÖ'cülerin kurduğu derneklerin birinin etkinliğine katıldığı ortaya çıktı.

Güncel 25.07.2020 11:36:57 0
Ayasofya İmamının FETÖ’yle bağlantısı olduğu ortaya çıktı!

Ayasofya'nın, Danıştay kararının ardından 86 yıl sonra ibadete açılmasıyla kılınan ilk cuma namazında 3 imam ve 5 müezzin görev aldı. Namazda görev alan imamlardan Bünyamin Topçuoğlu'nun, 2013'te Erzurum'da düzenlenen “Hayatın Işık Kaynağı Kur'anı Kerim” adlı programı düzenleyen Erzurum Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Alınteri) etkinliğine katıldığı ortaya çıktı. Derneğin, FETÖ firarisi AK Parti Eski Milletvekili Hakan Şükür’ü ve FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’ı destekleyen paylaşımlar yaptığı için 2016 yılında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatıldığı ortaya çıktı. 
OdaTV'de yer alan habere göre, 23 Aralık 2013'te Erzurum Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Alınteri) tarafından “Hayatın Işık Kaynağı Kur'anı Kerim” adlı program düzenlendi. Programda Kur’an tilaveti verildi ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’in 6 dakika süren Kur'an-ı Kerim konulu vaazı verildi. FETÖ liderinden “Hocaefendi” diye bahsedilirken programda bugün Ayasofya’da görev yapan Erzurum doğumlu Bünyamin Topçuoğlu da yer aldı.
DERNEK KHK İLE KAPATILDI
2016 yılında yayımlanan KHK ile kapatılan dernekler arasında Erzurum Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Alınteri) de yer aldı.
Alınteri Derneği’nin sosyal medya hesabında, FETÖ firarisi AK Parti Eski Milletvekili Hakan Şükür’ü ve FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’ı destekleyen paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °