Selçuk Özdağ'dan Semih Yalçın'a cevap: 'Siyaset tarihinin en nadide “oksimoron” beyanatı olma konusunda güzel bir örnek'

Güncel 30.06.2020 08:08:20 0
Selçuk Özdağ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün yaptığı çıkışla hem Gelecek Partisi’ne hakarete varacak sözlerle yüklenmiş hem de Cumhur İttifakı ile ortaklığa davet etmişti. Gelecek Partisi’ni Cumhur İttifakı’na katılmaya davet eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a yanıt Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan geldi.

 Selçuk Özdağ, “Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş” diyerek Semih Yalçın’a şu sözlerle karşılık verdi:

'Güncel politikanın, son yıllarda millet nazarında yerlerde sürünüyor olmasının sebebi nedir diye sorulsa, hiç şüphesiz kendini darı ambarında zanneden “aç tavuk misali politikacıların gündüz vakti gördüğü rüyaları” ulu orta dillendirmek olduğu söylenebilir.

Kendisi olmaktan uzaklaştıkça sahibinin sesi olma konusunda sarfı nazar edemeyeceği hiçbir değer bırakmayan siyaset tüccarlarının hem nalına hem mıhına vurmak konusunda niçin bu kadar mahir olduğu muhtemelen gündüz vakti gördükleri bu rüyalardan kaynaklanmaktadır.

Neredeyse dillendirdikleri her açıklamayı, kendinden menkul büyük ve kocaman laflarla süsleyerek çok şey söylemiş edası ile hiçbir şey söylemeden ifade etmeleri de ayrıca takdir edilesi bir beceri olsa gerek!

Yine bu politikacılardan belki de en renkli olanlarından biri, gördüğü gündüz düşlerinden birini sesli dile getirerek rakipleri hakkında akla ziyan bir sürü istihza ve hezeyanını sıraladıktan sonra kendi saflarına davet etmiştir. Siyaset tarihinin en nadide “oksimoron” beyanatı olma konusunda güzel bir örnek olduğunu itiraf etmemiz gerekir.

 

Yeşilçam filmlerindeki absürt sahnelerden mülhem gündüz düşlerini siyaset arenasında dile getirmek ve bu manada rakip partilere ve seçmenlerine yüksek perdeden ayar vermek, hayatını oturduğu yerden siyaset yaparak geçirenlerin haddi ve hakkı olmasa gerek.

Milletimiz, birilerinin yedek lastiği ve sahibinin sesi edasıyla oturduğu yerden ona buna laf atarak yapanlara prim vermemektedir. Milletimiz gecesini gündüzüne katarak, kapı kapı dolaşan, her bir mazlumun sesi ve nefesi olan, dur durak demeden teşkilatlanan ve her geçen gün büyüyenlere itibar etmektedir.

Oturduğu yerden siyaset yapma konforunun verdiği rehavetle kısa bir zaman önce kurulan siyasi partilerden  ve özellikle Gelecek Partisinden ne kadar çekindiğini de laf aralarında ağızlarından kaçıran bu zevata söyleyecek tek sözümüz “korkunun ecele faydası yok” olacaktır.

Yeşilçam filmlerindeki absürt sahnelerden mülhem gündüz düşlerini siyaset arenasında dile getirmek ve bu manada rakip partilere ve seçmenlerine yüksek perdeden ayar vermek, hayatını oturduğu yerden siyaset yaparak geçirenlerin haddi ve hakkı olmasa gerek.

Milletimiz, birilerinin yedek lastiği ve sahibinin sesi edasıyla oturduğu yerden ona buna laf atarak yapanlara prim vermemektedir.

Milletimiz gecesini gündüzüne katarak, kapı kapı dolaşan, her bir mazlumun sesi ve nefesi olan, dur durak demeden teşkilatlanan ve her geçen gün büyüyenlere itibar etmektedir.

Oturduğu yerden siyaset yapma konforunun verdiği rehavetle kısa bir zaman önce kurulan siyasi partilerden ve özellikle Gelecek Partisinden ne kadar çekindiğini de laf aralarında ağızlarından kaçıran bu zevata söyleyecek tek sözümüz “korkunun ecele faydası yok” olacaktır.

Elbette en çok korktuklarını kendi ittifaklarına davet etmeleri de hem trajik hem de komik… ne diyelim aç tavuk kendisini darı ambarında zannedermiş.Gelecek Partisinin kararlı,emin adımlarla yürüyüşü ve milletimizin teveccühüne mazhar oluşu birilerinin korkularının nedenidir.

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °