Salgın için yardım kampanyası başlatılmıştı: Seyircisiz konsere 30 milyon harcandığı iddiası

Güncel 12.06.2020 07:17:56 0
Salgın için yardım kampanyası başlatılmıştı: Seyircisiz konsere 30 milyon harcandığı iddiası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 30 milyon harcanarak düzenlendiği iddia edilen 'seyircisiz' konserler vatandaşların tepkisine neden oldu. İnternet üzerinden de beklediği ilgiyi görmeyen konsere harcandığı iddia edilen para miktarı, halkın yardım kampanyasını akla getirdi. Bilindiği gibi koronavirüs salgını nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan İBAN numarası açıklamış ve 'Biz Bize Yeteriz' kampanyası başlatmıştı. Ancak konsere harcandığı iddia edilen para, mevcut ekonomik durum ile çelişki gösterdi. Konuya dair açıklama yapan İletişim Başkanı iddianın asılsız olduğunu kaydetti. 

Yaklaşık 60 ismin yer aldığı ve 30 milyon TL harcandığı iddia edilen konserin ilk günü beklenen ilgiyi görmemişti. Konseri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sitesinden canlı olarak izleyen kişi sayısı beklenenin çok altında kalmıştı. Saat gece yarısı olduğunda videonun görüntülenme sayısı birkaç bini geçmemişti. Yapım şirketinin youtube hesabıyla da birlikte yayımlanan konserin toplam anlık izleyici sayısı birkaç bini geçmemişti.

DEMEK AKALIN EKONOMİK OLARAK 'ZORLANIYORUZ' DEMİŞTİ

Sibel Can konserinden sonra dün akşam gerçekleşen Demet Akalın-Alişan konseri de fiyaskoyla sonuçlandı. Demet Akalın son günlerde sık sık koronavirüs etkisi ile 'ekonomik sıkıntı yaşadığına' dair açıklamalarda bulunuyordu, söz konusu konserin amaç ve mahiyeti bir kez daha dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanlığı forsunun da yerleştirildiği sahne için 1,5 milyon lira harcandığı iddia edilmişti. Çıkan sanatçıların geçmişte konser başına aldıkları ücretler 60 bin lira ile 250 bin lira arasında değişiyor. Bu sahne ücretleri de hesaplandığında konserler için milyonlarca lira harcandığı düşünülüyor. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: ALGI OPERASYONU YAPANLAR HAKKINDA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULACAK...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ifadelerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Kovid-19 ile mücadele tedbirleri nedeniyle evde kalmak zorunda olunan dönemde müzik camiasına destek amacıyla bir dizi konser etkinliği başlatılmıştır. Hem sektörün çarklarının yeniden dönmesi sağlanmış hem de milletin müzisyenlerle ve kültür-sanat etkinlikleriyle buluşmasına imkan doğmuştur. Ne yazık ki bazı sosyal medya hesapları ve haberlerde 'İstanbul Yeditepe Konserleri'nin 30 milyon liraya mal olduğu' şeklindeki bir yalanla etkinlikler karalanmaya çalışılmaktadır. Bu iddialar kesinlikle gerçek dışıdır. Sosyal medya başta olmak üzere diğer medya mecralarında İstanbul Yeditepe Konserleri'ne ilişkin asılsız iddia, yalan ve çarpıtma ile algı operasyonu yapanlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır' ifadeleri yer aldı 


Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °