Kalbi 'Öğretmen oldum ben' sevinci ile doluydu... Şehit Öğretmen Aybüke, sevgi ve özlemle anılıyor

Takvim Yaprağı 9.06.2020 17:31:49 0
Kalbi
Atandığı gün heyecanla, mutlukukla 'öğretmen oldum ben' demisti...Henüz 22 yaşındaydı... 'Orada terör var gitme' diyenlere rağmen 'Ben gitmezsem kim gidecek' anlayışı ile 'vatan, millet ve insanlık' anlayışı ile görevine gitti. Hain terör örgütü PKK tarafından alçakça katledildi... Öğretmenliğinin ilk yılında Terör örgütü PKK tarafından alçakça katledilen şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın vefatının yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anılıyor. Ruhu şad olsun... Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıttıktan sonra evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Bu saldırıda, öğrencilerine karne verip evinin yolunu tutan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralandı. Daha 22 yaşındaydı, öğrencileriyle yaz tatilinden sonra yeniden buluşacaktı. Ancak genç öğretmen, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit oldu.  Aybüke öğretmeni şehit edilişinin ikinci yılında sosyal medya kullanıcıları, siyasi liderler, gazeteciler ve kalbi Aybüke ile atan her vatansever unutmayarak dualarla andı. 

Yalçın’ın ismi, öğrenim gördüğü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’ndeki orkestra salonuna verildi. Şehit öğretmenin kemanı da ailesi tarafından adının verildiği orkestra salonuna bağışlandı.

 

enpolitik

 


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °