Çıkma yasağına uymayan 13 kişiyi duvara dizen polisin bu muamelesi tepki topladı

Güncel 19.05.2020 10:45:28 0
Çıkma yasağına uymayan 13 kişiyi duvara dizen polisin bu muamelesi tepki topladı

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayan 13 kişilik arkadaş grubu Beyoğlu'nda toplu halde gezerken polis ekipleri tarafından yakalandı. 

Beyoğlu Güvenlik Büro ve Yunus ekipleri tarafından durdurulan 13 kişiye üst araması yapılıp GBT sorgusu yapıldı.  Her birine 3 bin 150 lira para cezası kesilen kişiler daha sonra ikişer üçer olarak ayrı yönlere gönderildi. 

Yakalanan 13 kişinin bir duvara yüzleri dönük dizilmesi ile oluşan görüntüye sosyal medyadan kısa sürede tepki yağdı. Bir dakikalık kısa videoda polisin yakalanan şahıslara duvara bakmaları ve ellerini aşağıda tutmaları gerektiği söyleniyor. 

 Görüntüler sosyal medyada kısa sürede 'insan onuruna aykırı' bulunarak büyük tepki alırken, birçok kullanıcıdan 'Altı üstü idari para cezası yazacaklar, vatandaşa gösterilen muameleye bak. Bu polisler ciddi bir psikolojik temelli eğitimden geçirilmeli, halka güven, suçluya korku vermek böyle olmuyor.' yorumu alındı.  Polisin sanki halkı 'düşman gibi' gördüğü bir kare verildiğini iddia eden sosyal medya kullanıcıları polislerin meslek öncesi psikolojik testlerden geçmesinin elzem olduğu fikrini belirtti. 

 

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °