Gelecek Partili Vahdettin İnce: 'Ak Parti halkın taleplerini devlet nezdinde temsil etmekten vazgeçti'

Güncel 27.04.2020 10:21:42 0
Gelecek Partili Vahdettin İnce:

Gelecek Partisi İnsan Haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı Vahdettin İnce, Çağlar Cilara’nın YouTube kanalının konuğu oldu.

İnce, gündeme ve Gelecek Partisinin politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Vahdettin İnce, ortak akıl ve hareket gerektiren konularda her partiyle birlikte hareket edebileceklerini söylerken, birlikte hareket etmenin koşulsuz olmadığını her konuda birlikte hareket etmeleri halinde ayrı bir partiye olmanın anlamı olmayacağını söyledi. İnce, “Biz ayrı bir parti olarak kendi düşüncelerimiz ve siyasetimiz doğrultusunda harekete edeceğiz. Biz bağımsız bir partiyiz. Programımız var, tüzüğümüz var, kendi dünya görüşümüz var. Bizim için esas olan bunu dile getirmek, etkin hale getirmektir.” dedi. İnce, “Her konuda birilerinin yanında ya da yedeğinde değiliz.” ifadelerini kullandı.

'Ak Parti halkın taleplerini temsil etmekten vazgeçerek, devletin otoritesini halka dayatmaya evrildi'

AK Parti’nin ortaya çıktığı zaman halkın dönüşüm ve değişim taleplerine uygun hareket ettiğini belirten Gelecek Partili İnce, bu sebepten dolayı halkın desteğini aldığını ve halkın AK Parti’yi belli bir noktaya taşıdığına değindi. İnce, “Birkaç seçimdir görüyoruz ki; halk, desteğini geri çekmeye başladı. Çünkü, AK Parti, söylediğimiz bu ilkesel duruştan farklılaştı. Yani, halkın taleplerini devlet nezdinde temsil etmekten vazgeçerek, devletin taleplerini, devletin algısını, devletin otoritesini halk nezdinde temsil etmeye, halka dayatmaya evrildi. Bu sürece evrilen tüm siyasi partilerin kaçınılmaz akıbetiyle karşı karşıyadır. Bundan vazgeçmek gibi bir niyetleri de yoktur. Halkın talebini üst yapıda temsil etmek yerine, üst yapının taleplerini halka benimsetmek noktasına evrildiklerini görüyoruz. Gelecek Partisi bu noktada devreye girdi. Gelecek Partisi, halkın taleplerini, ekonomideki, sosyolojideki, sistemdeki değişimi doğru temsil etme noktasında varlığını konumlandırıyor. Bu nedenle bizim sistemle genel bir sorunumuz olduğu gibi sistem içi yapılanmayla da ilgili bir sorunumuz vardır ve biz bu sorunu bu bağlamda çözmeyi düşünüyoruz.

Çağlar Cilara’nın “AK Parti’nin devamı olduğunuz yönünde eleştiriler var, AK Parti’nin devamı mısınız ya da siyasal islamcı mısınız?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan İnce,

“AK Parti devam ediyor, bitmemiş, kendini fesh etmemiş. Dolayısıyla AK Parti’de bir zamanlar siyaset yapan insanlar yeni bir siyasi partide yer almışlarsa bu onların AK Partili oldukları anlamına gelmez. Tam tersine AK Parti’yi eleştirdikleri, beğenmedikleri, gidişattan rahatsız oldukları, birtakım düşünsel, ideolojik, uygulamaya dönük, teoride, pratikte farklılaştıkları için böyle bir parti kurmaya gerek duydular şeklinde bir çıkarsama daha mantıklı olurdu. Bu çok tutarlı, çok mantıklı bir yaklaşım değildir. Biz AK Parti’den farklılaştığımız için buradayız. Çoğunluğumuz Müslümanız ama Siyasal İslamcı dendiğinde uyuşmayacak birçok kişi var içimizde. Marksist gelenekten gelenler var, Ermeni ve Süryaniler var.” şeklinde cevap verdi. İnce, parti olarak İslamcı olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Vahdettin İnce’nin , Çağlar Cilara’ya konuk olduğu programın tamamını izlemek için TIKLA


Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °