Yeni yasa yolda! Varlık Fonu 'stratejik' gördüğü şirketi alabilecek

Türkiye Varlık Fonu'nun özel şirketlere yatırım yapmasının kolaylaştıran yeni bir düzenlemenin TBMM'ye sunulduğu ortaya çıktı. Buna göre, Varlık Fonu 'stratejik' gördüğü şirketi alabilecek. Bu işlemlerden ise fonun yönetimi sorumlu

Güncel 14.04.2020 19:23:09 0
Yeni yasa yolda! Varlık Fonu

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu yasa teklifiyle, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF)  stratejik öneme sahip şirketlere yatırım yapmasının daha kolay hale getirilmesi planlanıyor.

Meclis'e sunulan, Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle birlikte, TVF'ye, koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşen stratejik öneme sahip özel şirketlerde satın alma yapmasını sağlayacak muafiyetler tanınacak.

TVF YÖNETİCİLERİ SPK KANUNU'NDAN MUAF OLACAK

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yapılan değişiklikle şirket veya şirket tarafından kurulacak diğer şirketler, Türkiye Varlık Fonu ve fon bünyesinde kurulacak alt fonlarının denetim raporlarının Cumhurbaşkanına sunum tarihi, haziran ayından eylüle alınıyor.

Türkiye Varlık Fonunun, şirketin, alt fonların ve şirketin kurduğu şirketlerin, diğer şirketler üzerinde üçüncü kişilerle birlikte veya tek başlarına kontrolünü sağlayacak işlemlerinde, işlemlerin tarafları, onların doğrudan ve dolaylı ortakları, iştirakleri, bağlı ortaklıkları ile kontrol sağlanan şirketlere de bu işlemlerle sınırlı olmak üzere, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 'Ortaklıkların önemli nitelikteki işlemleri' ve 'Ortaklıktan çıkarma hakkı ve satma hakkı' başlıklı madde hükümleri ile bu kapsamda yürürlüğe konulan ikincil mevzuat uygulanmayacak.

Türkiye Varlık Fonu, şirket ile alt fonlar ve şirketin kurduğu diğer şirketler, tek başlarına veya üçüncü kişilerle birlikte doğrudan/dolaylı olarak bunlar lehine üzerinde hakimiyet tesis edilen şirketlere ve bu hakimiyetin tesisine ilişkin işlemlerle sınırlı olmak üzere bu işlemlerin taraflarına, onların doğrudan, dolaylı ortaklarına, iştirakleri ve bağlı ortaklıklarına, Türk Ticaret Kanunu'nun 'Hakimiyetin hukuka aykırı kullanılması' başlıklı maddesi uygulanmayacak.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °