Davutoğlu'ndan Şehir Üniversitesi tepkisi: Mahşeri vicdanın önünde mutlaka hesap vereceksiniz!

Güncel 13.04.2020 16:00:57 0
Davutoğlu

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapısına tamamen kilit vurulmak amacıyla hazırlanan yasa tasarısına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, düzenlemeyi sert sözlerle eleştirdi.

Davutoğlu “Bu karar, mutlaka bir gün geri döner ama sizin alnınızda kara bir leke olarak kalacaktır. ‘Medeniyet’ dedikten sonra ilim yuvalarının kapısına kilit vuranların bir daha bundan bahsetmeye hadleri olamaz. Kaldı mı bilmiyorum ama ortak akıl çağrısında bulunuyorum” dedi.

Millet can derdindeyken her bir eğitim kurumuna milletin ihtiyacı varken, son yıllardaki en başarılı yüksek öğretim kurumlarından biri olan Şehir Üniversitesi’nin kapatılması için çaba sarf ediliyor. Şimdi bu kararın içinde bulunanlara sesleniyorum: Bu karara Meclis’te oylamada oy verecek olanlara sesleniyorum. Gelen talimata bakmayın vicdanınıza bakın. Böyle bir dönemde bir üniversitenin kapatılması sizin vicdanınızı rahatsız etmiyorsa bilin ki mahşeri vicdanın önünde bir gün mutlaka hesap vereceksiniz. Bu karar, mutlaka bir gün geri döner ama sizin alnınızda kara bir leke olarak kalacaktır. ‘Medeniyet’ dedikten sonra ilim yuvalarının kapısına kilit vuranların bir daha bundan bahsetmeye hadleri olamaz. Kaldı mı bilmiyorum ama ortak akıl çağrısında bulunuyorum.

Bu ülkede öfke değil, muhabbet diyenler, tek akıl değil ortak akıl diyenler, iktidar mücadelesi değil, millet mücadelesi diyenler, rant değil kamu menfati diyenler kazanacaktır.”

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °