Gelecek Partili Temurci'den bağış engeline tepki: 'Hergün bir önceki hatanızı mumla aratmaya mecbur musunuz?'

Güncel 1.04.2020 12:29:30 0
Gelecek Partili Temurci
Gelecek Partisi Sözcüsü Dr. Selim Temurci, kişisel Twitter hesabı üzerinden İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin bağış topladığı hesaplara bloke konmasına ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Temurci, “Elbette bizbizeyeteriz, yeter ki milletimiz bizi yönetenlere güvensin. Hergün bir önceki hatanızı mumla aratacak uygulamalar yapmaya mecbur musunuz? Şovmenlerin dahi bağış topladığı ülkemizde, belediyelerin bu yasal hakkını nasıl engeller, bağış hesaplarına nasıl el koyarsınız?” diyerek, alınan kararı sert sözlerle eleştirdi.

Önceki gün Ankara Büyükşehir Belediyesi bağış kampanyası başlatmış '6 Milyon tek yürek' demişti. Bir sonraki gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” adında bir dayanışma kampanyası başlatmış, ardından dün ise benzer dayanışma kampanyasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi başlatmıştı. Kampanyalara İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile engel olunarak 'Valilik izni olmadan bağış kampanyası başlatmak kanuni değil' denilmiş ve belediyelerin paylaştığı banka hesaplarına bloke konmuştu.

 


Cumartesi 30.7 ° / 18 °
Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °