Selçuk Özdağ'dan, Orhan Kavuncu'ya, Haşim Akten'den Orhan Aslan'a... 'Bir Siyasi Aktör Olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlattılar

Güncel 24.02.2020 13:12:08 0
Selçuk Özdağ

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalı tez danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Zorlu'nun danışmanlığında Enes Turhan tarafından hazırlanan araştırma inceleme tezinde, Türk Siyasi Tarihine damga vurmuş, adını yazdırmış Büyük Birlik Partisi'nin rahmetli lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve partisi konu alındı.

Araştırma incelemenin katılımcıları;

Selçuk Özdağ, Haşim Akten, Kadir Mahir Damatlar, Remzi Çayır, Yalçın Topçu, Orhan Aslan, Serdar Arseven, Recep Kırış, Orhan Kavuncu, Mustafa Destici, İlker Kayalıoğlu, Hasan İlter, Abdullah Gürgür, Lütfü Şehsuvaroğlu, Gülperi Yıldırım Çalı, Hilmi Güneş, Mustafa Çalık, Hasan Çağlayan, Hakkı Öznur, Taha Akyol, Fatih Furkan Yazıcıoğlu ve ailesi olurken, çalışmada  Türk siyasi tarihinin önemli devlet, dava ve eylem adamlarından biri olan Muhsin Yazıcıoğlu, çeşitli yönleriyle analiz edildi. 

Onun kişisel özellikleri, toplum ve siyaset anlayışı, ülkemizdeki gençlik hareketleri, milliyetçilik algısı ve Yazıcıoğlu’nun savunduğu milliyetçilik anlayışı ona en yakın isimlerin ağzından kaleme alındı. 

Çalışmada yine Türk İslam Ülküsü olarak ifade ettiği fikir akımının içeriği ve bu ülkü uğrunda yaptığı çalışmalar incelenerek, şehadetinin ardından kendisi hakkında dile getirilen intibalar üzerinde duruldu. 

4 bölümden oluşan incelemenin ilk bölümünde; 

DEMOKRASİ, SİYASET VE SİYASİ LİDERLİK 

İkinci bölümünde; 

SİYASİ HAREKET OLARAK MİLLİYETÇİLİĞİN TARİHİ

Üçüncü bölümünde; 

ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Dördüncü ve son bölümünde ise

ARAŞTIRMANIN BULGULARI: BİR İNSAN, BİR AKTİVİST, BİR SİYASET ADAMI OLARAK MUHSİN YAZICIOĞLU başlığı altında Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı onu tanıyan isimlerin görüşleri ile aktarılıyor. 

 

haber: enpolitik/Melek S. Tunç


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °