Gelecek Partisi'nden minik Ahmet'in sesine ses: Yurtdışı engel kararı açık bir insan hakları ihlalidir!

Güncel 19.02.2020 11:46:25 0
Gelecek Partisi

Dördüncü evreye kadar ilerleyen kanser hastalığının tedavisine sosyal medyadan toplanan bağışlarla Almanya’da devam edilen minik Ahmet’in annesine kavuşmasına yargıdan yeniden engel çıktı.

Hakkında hüküm bulunmayan annenin yurt dışı yasağının defalarca reddedilmesinden sonra dün Mersin Mahkemesi tarafından kaldırılması kamuoyuna büyük sevinç yaşatmış, anne Zekiye Ataç “Ahmet'ime gidiyorum” sözleriyle mutluluğunu dile getirmişti. O karar bugün bozuldu ve anne ile minik Ahmet arasına yeniden yargı engeli girmiş oldu.

Duruma kişisel Twitter hesabından tepki gösteren Gelecek Partisi İnsan Hakları Politikaları Başkan Yardımcısı Bahadır Kurbanoğlu, “Bu doğru mu!! İnsanların umutlarıyla bu şekilde oynanması da neyin nesidir? Adalet bürokrasisi toplumun aklını ve vicdanını daha ne kadar zorlayacak? Hala inanmak istemiyoruz, bu kararın da bozulacağı anı bekliyoruz!!!” açıklamasında bulunmuştu.

Gelecek Partisi resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada ise şöyle kaydedildi:

'Kanser hastalığı dördüncü evresine ulaşmış olan ve tedavisine sosyal medyadan toplanan bağışlarla Almanya’da devam edilen minik Ahmet’in annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağı daha önce yetkili Mersin mahkemesince kaldırılmıştı. 

Dün itibariyle de yetkili Adana mahkemesince daha önceki gözaltıdan dolayı konmuş olan tedbirin kaldırılmasına karar verilmişti. 

Her iki yetkili mahkemenin bu kararları sonucu Zekiye Ataç’ın yurt dışı engeli ortadan kalkmıştı. Lakin bugün, bu defa Mersin mahkemesi daha önce kaldırdığı yurt dışı yasağı adli kontrol kararının uygulanmasına karar vermiştir.

Adli kontrol yasaklarının sonlanması, tedavisini Almanya’da annesiyle birlikte görebilmesine dair umutlanan başta aile olmak üzere tüm ülkeyi sevince boğarken, bugün yaşanan gelişme hukuka olan güvenin bir kez daha sarsılmasına sebebiyet vermiştir. 

Anne Zekiye Ataç’ın, adli kontrolden kaçmak değil, zorunlu ve hayati bir durumdan ötürü yurt dışına çıkma amacı taşıdığı açıktır. 

İnsanların umutlarıyla bu şekilde oynanmasına sebebiyet veren yargı makamlarının ne yapmaya çalıştığı, toplumun aklı ve vicdanını niçin bu derece zorladığını anlamak mümkün değildir! 

Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere, toplumun ortak vicdanı ve adaletle bağdaşmayan bu son kararla ilgili yargı makamlarını yanlıştan dönmeye davet ediyor, Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağının bir an evvel kaldırılmasını talep ediyoruz! 

İnsan Hakları Başkanlığı'

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °