Gelecek Partisi’nden İdlib açıklaması: Taviz veriyoruz, karşıığında şehit alıyoruz

Güncel 10.02.2020 18:59:35 0
Gelecek Partisi’nden İdlib açıklaması: Taviz veriyoruz, karşıığında şehit alıyoruz

Gelecek Partisi Parti İzleme Kurulu Dış Politika Başkanı Kani Torun, Suriye’de rejim güçlerinin İdlib’te 5 askerimizi şehit etmesiyle ilgili konuştu.

Şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileyen Torun, “Rusya’ya taviz veriyoruz, karşılığında şehit alıyoruz” diyerek tepki verdi. 

HÜKÜMETİN RUSYA’YI TEMİZE ÇIKARMA GAYRETİ VAR

Rejimin Rusya’dan izinsiz Türkiye’ye saldırmasının mümkün olmadığını söyleyen Torun, “Rusya rejime saldırma dese, rejim oraya saldırabilir mi? Böyle bir şey mümkün mü?” dedi.

Rejimin daha önce de defalarca askerlerimize saldırdığını ve şehitler verdiğimizi hatırlatan Torun, “Bunun ardından hükümet çıkıp Soçi’deki anlaşmaya sadığız, askerlerimize saldıran Rusya değil dedi. Rejimle mi görüşelim yani? Rejimin patronu belli, o da Rusya’dır” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE RUSYA’YA KARŞI CİDDİ BİR TAVIR ALMAK ZORUNDADIR

Türkiye’nin Rusya’yı rejimin saldırılarından mazur gösterme tavrından vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Torun, “Türkiye bundan sonraki saldırılardan sizi sorumlu tutacağız diyerek Rusya’ya karşı ciddi bir tutum almalıdır” dedi.

TÜRKİYE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İ DEVREYE SOKMALIDIR

Torun, “Türkiye bu konuda diğer devletleri de, Birleşmiş Milletler’i de devreye sokarak, bu bölgedeki saldırıların durdurulması konusunda ciddi bir çalışma yapmalı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne başvurmalı ve buradan bir karar çıkatrarak Rusya’ya karşı tavır alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

CENEVRE SÜRECİ CANLANDIRILMALI

Suriye’deki iç savaşa çözüm bulunabilmesi için başlatılan ve Türkiye, ABD, Rusya, Arap dünyası ve Avrupa Birliği ülkelerinin de dahil olduğu Cenevre Süreci’ni de hatırlatan Torun, “Cenevre süreci yeniden canlandırılmalıdır” dedi.

 


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °