Kemal Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Kongresi’nde konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul İl Kongresi'nde konuştu. AK Parti iktidarının Suriye politikasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Suriye sınırına dayanan yaklaşık bir milyon Suriyelinin içinde terörist unsurla

Güncel 9.02.2020 16:52:05 0
Kemal Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Kongresi’nde konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. AK Parti iktidarının Suriye politikasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, '1 milyon Suriyeli daha gelecek. Onların yanında eli silah tutan terörist gruplar da gelecek. Asıl karmaşayı o zaman yaşayacağız' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Sevgi üzerine, barış üzerine, kardeşlik üzerine bizim insana bakışımız. Sadece eleştirmek değil, nasıl yapacağımızı da anlatacağız.

Önümüzdeki süreç iktidar. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz yara aldı. Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırmak için iktidar olmak istiyoruz.

Türkiye'nin 5 temel sorunu var.

Birincisi demokrasi. Bugün yaşadığımız en temel sorunlardan biri demokrasi. Düşüncesini açıkladı diye insanlar hapse atılamaz. Üniversitelerde hertürlü düşünce özgürce konuşulabilmeli. Medya bağımsız olmalı.

İkinci temel sorun eğitim. Her bakana göre eğitim değişiyor.

Üçüncü sorunumuz dış politika. Dış politika bugün bireyse kin ve öfkeye dönüştü. Barışı değil savaşı önceleyen bir dış politika. Bunun sonuçlarını 82 milyon beraber yaşıyoruz. 1 milyon Suriyeli daha gelecek. Onların yanında eli silah tutan terörist gruplar da gelecek. Asıl karmaşayı o zaman yaşayacağız. Dış politikanın yanlış olduğunu anlatacağız.

Daha iki gün önce Hatay'da valilik binası önünde kendini yakan vatandaş. Çaresizliği kendisini yakarak soruna dikkat çekmek isteyen bir insanın yaşadığı drama insan olan hiç kimse kayıtsız kalamaz. Evlat nedir biliyor mu acaba, anne- baba nedir biliyor mu acaba? Hepimizin sonunda bir vicdan taşıdığını bilmemiz gerekiyor. Nasıl oldu da kendisini yakan bir vatandaşa karşı bu kadar kayıtsız kalabildik? 

Onlarca kişi var bu şekilde davranan, açlığını-işsizliğini duyurmaya çalışan. Asıl soru şu: Bu sorunu nasıl çözeceğiz?

Türkiye üretmelidir. Fabrikada, tarlada, üniversitelerde üretmelidir Türkiye. Yozgat'ın kokulu mercimeği varken, biz gidip dışarıdan mercimek ithal ediyorsak durup düşünmemiz lazım. Her şeyimiz var, olmayan halkı düşünen siyasi irade. Halkı düşünen iradeyi inşa edeceğiz. Türkiye her alanda üretecek.

Güçlü bir sosyal devlet inşa edeceğiz. Devleti ayakta tutan liyakattir. Siz devletin içindeki liyakati bozarsanız devlet içten içe çürümeye başlar. Türkiye şu anda freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Geleceği dönük doğru düzgün bir hesap insanların önüne konmuş değil. Bütün bunları yeniden değerlendirmek zorundayız. Bize oy versin veya vermesin herkese ulaşmak zorundayız.'

 

 

 

kaynak:yeniçağ


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °