Erdoğan'ın damadı Bakan Albayrak'ın aldığı araziler ve Kanal İstanbul ilişkisi

Güncel 21.01.2020 12:14:43 0
Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığının ortaya çıkması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı...

Bakan Albayrak’ın avukatı arazi alımını doğrularken, '2012 yılında sahibi tarafından satışa çıkartıldığında, yabancı almasın düşüncesi ile imkanı olan her vatandaşın yapabileceği sıradan bir satın almayla Sayın Berat Albayrak tarafından satın alınmıştır' ifadelerini kullanmıştı.

Aynı gün Dünya gazetesinin Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı bir haber dikkat çekti.

Habere göre ABD'li fon şirketi Money Maker Management, Türkiye'de ofis açtı. Ülkedeki tüm mega projeler ve altyapı projeler ile ilgilendiklerini belirten şirket yetkilileri, Kanal İstanbul'a da talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını belirtti.

İstanbul'da bulunan Money Maker Management CEO'su George Ghorayeb ve Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Türkiye ofisinin başına getirilen Elif Rahvancı ile bu konuda açıklamalarda bulundu.

Rashkidi açıklamasında, “Sadece Kanal kısmı değil, proje ile bağlantılı köprü ve tünel gibi tüm alt yapı projelerini de fonlayabiliriz” dedi.

Elif Rahvancı ismi önemli…

Çünkü bu haber aynı gün kaldırıldı.

İşte kaldırılan o sayfa:

Tarih: 5 Temmuz 2019

Yine Dünya gazetesinde Resul Kurt imzalı haberde yer alan bilgilere göre ABD'li tekstil, enerji, savunma, güvenlik ve finans alanında faaliyet gösteren 12 firmanın İstanbul'da Türkiye'nin devleriyle buluşacağı belirtildi. Toplantıya 12 firmadan 38 üst yönetici katıldı.

Habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ABD’ye giden heyet arasında da yer alan Rahvancı, toplantıda yer aldı.

Tarih: 28 Nisan 2019

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılının Mart ayına kadar, Türkiye’yle ikili ilişkiler en üst düzeydi.

İki ülke bakanlar kurulu ortak toplanıyor o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’la Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tatillerini bile birlikte yapmıştı.

Beşar Esad’ın eşi Esma, bir Türkiye gezisi sırasında etkisinde kaldığı İstanbul Borsası’nın bir benzerinin Şam’da açılması teklifini hükümet yetkililerine iletti.

Türk hükümeti de Suriye’de borsa açmak için kolları sıvadı. O dönemde Türk hükümetinden gelen talep üzerine Suriye’de borsa kurmakla görevlendirilen isim Elif Rahvancı oldu.

“Rahvancı” soyadı Türkiye’nin konuştuğu bir operasyonda da gündeme gelmişti.

Tarih: 11 Temmuz 2018

Adnan Oktar ve grubuna operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında birçok farklı suçlama nedeniyle Adnan Oktar’ın dışında kamuoyunda “kedicikler” olarak bilinen kadınlar için de gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen isimlerden biri de Didem Rahvancı’ydı.

İşte o fotoğraf:

Tarih: 18 Temmuz 2019

Adnan Oktar ve Cemaati hakkında soruşturma sürerken Oktar ile FETÖ bağlantılarına ilişkin iddiaları Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör kaleme aldı.

Güngör'ün aktardığına göre polis, söz konusu bağlantıyı sağlayan iki isim üzerinde duruyordu.

İki isimden biri Didem Rahvancı’nın kardeşi Ferit Erdem Rahvancı’ydı.

Hal böyleyken…

Elif Rahvancı ismi kamuoyunda merak edildi.

Peki, ABD’li firmanın danışmanlığını yaparak Kanal İstanbul’a finansman sağlayan,  AKP ile yakın ilişkileri bulunan, Berat Albayrak’ın ABD ziyaretinde heyetine kadar giren Elif Rahvancı kim?

Odatv’ye konuşan Elif Rahvancı, Adnan Oktar grubundan iki isim ile “uzaktan” akraba olduğunu söyledi.  

Elif Rahvancı, Adnan Oktar grubundaki iki isimle herhangi bir ilişkisinin olmadığını gibi, hiçbir grup, siyasi parti vb. ile de bağının olmadığını vurguladı. İş dünyası içerisinde yer aldığını belirten Rahvancı, Berat Albayrak ile ABD’ye giden heyette yer aldığını da doğruladı.

Money Maker Management’ın Kanal İstanbul ve bağlı projelerle ilgilendiğini de dile getiren Rahvancı, şirketin birçok ülkede büyük yatırımlara finansman sağladığını aktararak, kullanıcılara çok uygun krediler açtıklarını dile getirdi.

 


Cuma 37.1 ° / 24 °
Cumartesi 39.2 ° / 25.7 °
Pazar 38.3 ° / 25.5 °