Selçuk Özdağ'dan Odatv'nin haberine düzeltme ve açıklama!

Doç. Dr. Selçuk Özdağ?, Odatv'de 05.10.2019 tarihinde Hikmet Çiçek imzası ile yayınlanan yazının görseline ve başlık atma usulüne ilişkin yaptığı açıklama ile düzeltme yaptı.

Güncel 8.10.2019 16:20:00 0
Selçuk Özdağ

Türkiye Cumhuriyeti 24-25 ve 26'ıncı dönem Manisa Milletvekili, eski Genel Başkan Yardımcısı ve 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Odatv'de 05.10.2019 tarihinde Hikmet Çiçek imzası ile yayınlanan yazıda görsel kullanma ve başlık atma usulünün yanlışlığına ilişkin bir açıklama yaparak, düzeltme talep etti. 

Selçuk Özdağ, söz konusu yazıdaki içerikle ilgili sadece tanıklığının olduğunu ancak, yazıda kullanılan görselin içerikten koparılıp şahsına mal edildiğini kaydetti.  'CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım' başlığı ile yayınlanan habere, Selçuk Özdağ'ın fotoğrafı yerleştirilmiş, ayrıca sözler bizzat Özdağ'ınmış gibi yansıtılmıştı. Özdağ'ın yayınladığı düzeltme üzerine site haberin başlığını  'Bana 'CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım' dedi' şeklinde revize etti ancak fotoğrafı henüz değiştirmedi.

İşte Özdağ'ın konuya ilişkin açıklaması: 


BASIN VE KAMUOYUNUN BİLGİSİNE!

Oda TV haber sitesi yazarlarından Hikmet ÇİÇEK, Gazeteci - Yazar Sn. Sabahattin Önkibar?ın yeni yayımlanan ?Derin ve Gizli Devlet Gazetecisi Olarak İtiraflarım? adlı kitabından alıntılar yaparak yakın tarihimize ait bazı tanıklıkları ve gözlemleri haberleştiren bir yazı kaleme almıştır. 

Benim de ilgi ile okuduğum ve bazılarına bizzat tanıklık ettiğim yakın tarihimize ait bu olayların sadece dedikodulardan ibaret anlatımlar olmadığını özellikle belirtmeliyim. Bu manada başta kitabın yazarı Sn. Sabahattin Önkibar? olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ederim.

Bir siyasetçi ve akademisyen olduğum kadar, (basın dünyasında çoğu zaman haber öznesi olmama rağmen) basın camiasında da ,yazı ve yorumlarım ile kendimi bu aileden biri olarak da görmekteyim? Haberin gerçek, yorumun da hür olması gerektiği konusunda kadimden bu yana süren anlayışın basın dünyasının değerli temsilcilerinin eliyle daha da ileriye taşınacağına hiçbir şüphem yoktur.

Bu vesile ile söz konusu haberde, (1962-1964 ile 1966-1972 tarihleri arasında) MİT?e müsteşarlık yapan Sn. Fuat Doğu ile ilgili bir tanıklığım da haber yapılmıştır. Yıllar önce çeşitli vesileler ile kamuoyuna anlattığım bu olayın birinci elden tanığı olmam da benim için ayrı bir değerdir.

Sn. Fuat Doğu, özetle o gün ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik şartları da eleştirerek bir özeleştiri de bulunmuş ve aslında konuyu özetleyen o çarpıcı açıklamayı yapmıştır. Açıklaması aslında, milli olmayan siyaset anlayışının kurumlarımızı da ne hale getirdiğinin bir nevi itirafıdır. Burada bir tekrarını yaparak konuyu uzatmak istemiyorum. Sadece haber ve yorumların veriliş şekli açısından bir tespitimi belirtmek ve bu vesile ile okuyucuların da yanlış anlamalarına mahal vermemek gerektiğini düşünüyorum.

Haberde şahsım, tamamen tanıklık üzerine olmasına rağmen manşet ve fotoğrafın haberin üzerine yerleştiriliş biçimi sanki söz konusu sözü benim söylediğim gibi bir anlam çıkmıştır.

Haber tekniği açısından dikkat çekmek adına yapılan bu tür incelikler çoğu zaman olgunun önüne geçen bir algıyı ortaya koymakta ve haberin içeriğini okumadan yorum yapan insanların elinde bir silaha dönüşmektedir.

Politik açıdan kamuoyunun gözü önünde olan bir siyasetçi olarak bu konuda çok daha hassas olmam umarım anlaşılır bir husustur. Bu vesile ile haber başlığı ile şahsıma ait resmin benim olayda sadece tanık olduğum dengesi gözetilerek düzeltilmesi hususunda habere yer veren Oda TV haber sitesi ve haberden alıntı yapıp yayınlayan bazı haber sitelerini yanlış algı yönetiminin önüne geçilmesi konusunda gerekli uyarı yapılmış ve Oda TV ivedilikle düzeltmeyi yapmış, diğer İnternet haber sitelerininde de gereğinin ivedilikle yapılacağından şüphem yoktur.

Tüm basın camiasının mensuplarına çalışmalarında başarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarım.'



Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °