Ak Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vicdanına seslenmek istiyorum!

Ak Parti eski milletvekili ve Ak Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Özdağ, Artı TV'de Ayşegül Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

Güncel 21.08.2019 11:49:00 0
Ak Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Adalet ve Kalkınma Partisi

Ak Parti Manisa 24-25 ve 26'ıncı dönem milletvekili ve Ak Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Özdağ, Artı TV'de yayınlanan 7. gün programında, Ayşegül Yıldırım'ın gündeme dair sorularını yanıtladı. 

Ak Parti'den kopuşlara dikkat çeken Özdağ, kırılma noktalarının 4 temelde gerçekleştiğini belirtirken,

 'Ben Adalet ve Kalkınma Partisinin vicdanına seslenmek istiyorum.Size yapılanları tasvip etmediniz 28 Şubatta çok ayıplı işler yapıldı. Bir yandan milliyetçilere, sağcılara, solculara (tırnak içinde söylüyorum sağcılık ve solculuğu) devrimcilere işkenceler, zulümler yapıldı, bunların direnişini verdik. 2010'da anayasa değişikliği olsun dedik, çıktık meydan okuduk. 28 Şubatçılara karşı bir parti iktidar oldu Türkiye'de ve kendisine yapılanları başkasına yapmaması gerekiyor. Burada adaletten, vicdandan, ahlaktan ayrılmamamız gerekiyor. Yüzde 95'i ile hepimiz Müslüman'ız, Müslaman bir ülkeyiz ve Peygamber Efendimiz şunu söylüyor: 'Ben üstün ahlakı tamamlamak için gönderildim.' Yani şurada şu devleti kurmak, burada bu zenginliği inşaa etmek, devlet kurmak için gönderildim demiyor. En üstün ahlak diyor. Ahlak genel manası ile herkesin dürüst olması, herkesin şeffaf olması demektir, özgür olması demektir ve bu ahlakı inşa etmek isteyenler nasıl ki Türkiye'de kendilerine bir parti kurdularsa başkalarının da parti kurma hakkı var, herkesin de Türkiye'de dernek kurma, gazete kurma, radyo kurma hakkı var ve fikirlerini rahatça söyleme hakkı var. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi 18 yıllık yaptıklarına güveniyorsa ve bizi de bir 'boş çuval' olarak değerlendiriyorsa ki boş çuval olmadığımızı yaşadığımız süreç itibariyle bize karşı söylemlerle, yapılanlarla gözlemliyoruz. Diyoruz ki lütfen kendinize güvenin, vicdanlı olun, lütfen siyaseti şahsileştirmeden yapalım, siyaseti yalan mekanizması ile iftira mekanizmaları ile veyahut kişiliklerimize saldırılarla yapmayalım. Bütün herkes bunu zannetmesin ki bugün güçlüyüm, yarın bunların hesabını vermem. Türkiye'de kim hukuksuzluk yaparsa, kim yolsuzluk yaparsa, kim haksızlık yaparsa, kim devlet imkanlarını ailesine, akrabalarına peşkeş çekerse, bunun hesabını gerek sandıkta, gerekse de hukukun önünde verir. Bazen zaman aşımına uğrarsınız ama vicdanlarda zaman aşımına uğramazsınız' dedi. 

İşte Özdağ'ın katıldığı yayınının tamamı: 


haber: enpolitik




Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °