Batı Trakya Türkleri'nde Yerel Seçim Heyecanı Devam Ediyor

Yunanistan'da 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ikinci turu için halk 2 Haziran2019 tarihinde yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Güncel 1.06.2019 13:04:00 0
Batı Trakya Türkleri

İkinci tura kalan Yassıköy belediyesinde aday Önder Mümin'e, şu anda Yassıköy Belediye Başkanlığı görevini yürüten İsmet Kadı'dan destek açıklaması geldi. Başkan Kadı açıklamasında, ' Türk belediye başkan adayına oy vereceklerini diliyorum, kendilerine bunu tavsiye ediyorum' ifadelerine yer verdi.

Batı Trakya Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Rodop iline bağlı Yassıköy belediyesindeki seçimler ise, bölgede yaşayan Türkler için ayrı bir önem arz ediyor. Türk ve Yunanlı başkan adaylarının yarıştığı Yassıköy belediyesinde bu seçimleri ilk kez aday olan avukat Önder Mümin'in kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlk turda seçimleri birinci sırada tamamlayan Önder Mümin'in, diğer rakip adaylara oranla dürüst ve cesaretli tavrı seçmen profilinde önemli kazanımlar elde etmesini sağladı. Aynı şekilde bölgedeki seçmenlerine karşı olumlu tutum ve yaklaşımlarıyla seçmen kitlesinde büyük takdir toplayan Önder Mümin?in ikinci turda Yassıköy Belediye Başkanı olarak seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yunanistan genelinde gerçekleşen yerel seçimlerde, belediye seçimlerinin ilk turu 26 Mayıs 2019 tarihinde tamamlandı. Yassıköy belediyesi seçmenleri, İLERİ Listesi Başkanı Önder Mümin liderliğinde büyük değişime imza atmaya hazırlanıyor.

'İLERİ LİSTESİNİ DESTEKLEMEYE DAVET EDİYORUM'

İLERİ liste adı altında ikinci tura kalan başkan adayı Önder Mümin 'Bu seçimlerde Yassıköy belediyesi tarihinde bir ilke imza atılarak ilk defa bir Türk listesi yüzde 43 oy oranı alarak birinci tamamladı. Bu vesileyle İLERİ listesine teveccühlerini gösteren seçmenlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Buradan gurbette bulunan kardeşlerimize ve özellikle anavatanda bulunan kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bu Pazar yapılacak olan seçimlerde sandıklarda, İLERİ listesini desteklemeye davet ediyorum' diye konuştu.

'TÜRK BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA OY VERECEKLERİNİ DİLİYORUM, KENDİLERİNE BUNU TAVSİYE EDİYORUM'

Uzun yıllar ve son dönemde de Yassıköy Belediye Başkanı olarak görev yapan İsmet Kadı da Önder Mümin'e destek verdi. Türk aday vurgusu yapan Yassıköy Belediye Başkanı Kadı, 'Bizim listemize oy veren insanlarımızında bu konuda hassasiyetle davranacaklarını ve gerekeni yapacaklarını Türk belediye başkan adayına oy vereceklerini diliyorum, kendilerine bunu tavsiye ediyorum. Tabii ki bizler liste olarak, yıllardan beri bir davanın bir temsilcisiyiz. Her zaman Yassıköy belediyesinde bir Türk belediye başkanı olması gerektiğini söylüyoruz' açıklamalarında bulundu.




kaynak: özcan ali osman

Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °